26-годишният Константин Сакаян страда от атипичен едроклетъчен Сарком на Юинг

...
26-годишният Константин Сакаян страда от атипичен едроклетъчен Сарком на Юинг
Коментари Харесай

Млад мъж спешно се нуждае от средства за лечение

26-годишният Константин Сакаян страда от атипичен едроклетъчен Сарком на Юинг на дясното бедро - тип рак, формиращ се в костите или меките тъкани. Той получава тежката диагноза през септември 2023 година

Месец по-рано Константин се оплакал от разбиране и болки в десния крайник. “Мислейки, че може да е ревматична реакция от простуда, организирахме консултация с ревматолог. Той ни насочи към рентгеново проучване, което сподели ясно, че става дума за недоброкачествен развой в костта. Последва ядрено-магнитен резонанс (ЯМР) на засегнатото място, който удостовери първичното съмнение, а по-късно и скенер, който сподели разсейки в белия дроб ”, споделя майка му.

“Стартирахме със незабавно облъчване на врата, заради заплаха от строшаване в тази област, а по-късно с химиотерапия по протокол Euroewing ”, показва тя. Болестта обаче прогресира.

Поради неналичието на позитивен резултат фамилията желае да опита други благоприятни условия за лекуване в чужбина. Към момента младият мъж е с майка си в Истанбул и е почнало палиативна химиотерапия.

За лекуването му и за самия престой в болничното заведение в Истанбул обаче са нужни финансови средства в изключително огромен размер, непостижими за фамилията.

Ако желаете да помогнете на Константин, може да преведете средства по следната банкова сметка:

Уникредит Булбанк

BG34UNCR70001525702176 BIC UNCRBGSF

Име на адресат: Константин Сакаян

Основание: дарение
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР