Ливърпул ще се бори за трофея от Световното клубно първенство.

...
Ливърпул ще се бори за трофея от Световното клубно първенство.
Коментари Харесай

Ливърпул отново удари в края, Фирмино разплака Монтерей и прати червените на финал

Ливърпул ще се бори за трофея от Световното клубно състезание. Шампионът на Европа се класира на край в Катар, откакто доста мъчно надделя мексиканския Монтерей с 2:1. Селекцията на Юрген Клоп се добра до триумфа в 91-ата минута, когато всичко беше решено от точния изстрел на резервата Роберто Фирмино. Преди това Наби Кейта бе дал преднина на своите още в 12-ата минута, а пък в ответната офанзива Фунес Мори изравни.
 Силно второ полувреме стигна на Фламенго за край в Доха
Силно второ полувреме стигна на Фламенго за край в Доха

Бразилският отбор надделя с 3:1 Ал-Хилал

Като цяло полуфиналът предложи много положения и за двата отбора, а Юрген Клоп изненада всички експерти с решението си да сложи Джордан Хендерсън като централен бранител. В спор за трофея " алените " ще се изправят против носителя на Копа Либертадорес - Фламенго.

Ливърпул показва за какво е властелинът на Европа, откакто поведе още в 12-ата минута на полуфинала. Мо Салах матира отбраната на Монтерей с съвършен извеждащ пас за Наби Кейта, който самичък против Марсело Бароверо не сбърка за 0:1.
 Снимка 458170
Източник:

Радостта на мърсисайдци обаче се оказа извънредно къса, защото мексиканският им конкурент изравни още в ответната офанзива. Отбраната на " алените " не се намеси по никакъв начин добре при статично състояние, което поради неприятното изчистване се трансформира в отлична голова опция за символичните домакини. Алисон реагира ослепително и избави, само че отбитата топка падна в краката на Фунес, който от близко направи головата добавка.

В 23-тата минута Джеймс Милнър пропусна страхотна опция, откакто ново положително подаване на Салах го изведе зад защитата. Ударът на англичанина обаче бе избит с крайник от Бароверо, след което халфът на островитяните опита добавка, само че стражът улови.

Монтерей отговори със мощен изстрел на Пабон от границата на наказателното поле. Алисон обаче се намеси добре и мазета.
 Финалът на Световното клубно състезание на друг стадион
Финалът на Световното клубно състезание на друг стадион

Надпреварата ще се организира сред 11 и 21 декември

В 38-ата минута стражът на Ливърпул още един път покри пробойните в центъра на отбраната на своя отбор. Пабон още веднъж се озова зад тила на Хендерсън и опита остро центриране към далечната греда, където Фунес Мори чакаше да засече. Алисон обаче протегна оптимално ръката си и съумя да отклони толкоз топката, че тя да не доближи до голмайстора на Монтерей.
 Снимка 458169
Източник:

Три минути преди почивката Кейта още веднъж се озова на върха на офанзивата на Ливърпул и можеше да означи втори гол, само че Бороверо следеше добре обстановката.

Втората част стартира с рискови положения и пред двете порти. С пропуски обаче се регистрираха Дорлан Пабон и Наби Кейта. В 62-ата минута пък гол на Дивок Ориги беше анулиран заради засада, макар несъгласието на белгийския голаджия.

Малко по-късно Монтерей беше доста покрай реализирането на цялостен поврат. Рохелио Фунес още веднъж се измъкна от отбраната на англичаните и единствено положителният инстикт на Алисон избави " алените " от доста неприятна обстановка.

Дивок Ориги още веднъж нямаше шанс пред гола в 74-ата. Тогава белгиецът още веднъж можеше да сътвори нещо доста рисково пред вратата на " синьо-белите ", само че шутът му попадна в тялото на негов съотборник.

В 76-ата минута двамата мениджъри получиха жълти картони, откакто влязоха в свада поради претенциите на Антонио Мохамед да бъде показан втори жълт картон на Джо Гомес поради игра с тъка.
 Снимка 458168
Източник:

По към този момент наложена традиция, Ливърпул още веднъж реализира своето с късно попадение. Това се случи и в Катар, като в 91-ата минута Роберто Фирмино прати своите на край. Трент Александър-Арнолд подлъга мексиканската защита, че ще центрира по въздух, а вместо това насочи изострен пас по земя, който бе засечен в мрежата от гореспоменатия бразилски нападател.

МОНТЕРЕЙ - ЛИВЪРПУЛ 1:2

0:1 Кейта (12 " ), 1:1 Фунес Мори (14 " ), 1:2 Фирмино (90+1 " )
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР