Литва е флагман на унищожаването на международното право, каза заместник-председателят

...
Литва е флагман на унищожаването на международното право, каза заместник-председателят
Коментари Харесай

В съвета за сигурност на Русия изброиха нарушените от Литва международни споразумения

Литва е флагман на унищожаването на интернационалното право, сподели заместник-председателят на Съвета на федерацията Константин Косачов, разяснявайки решението на Литва да спре преноса на редица артикули за Калининградска област.

Косачов, оценявайки „ началото обсада на Калининградска област от Литва “, означи в “Телеграм”, че Литва „ нарушава редица правно обвързващи интернационалните правни актове “, които засягат както нейните отговорности, по този начин и тези на Европейски Съюз.

Той напомни, че в границите на Споразумението за партньорство и съдействие сред Русия и Европейски Съюз от 24 юни 1994 година, което към момента не е денонсирано, страните се ангажират „ да обезпечат свободен пренос на артикули през своя територия “. Освен това „ свободата на преноса е един от крайъгълните правила “ на СТО. Косачов уточни, че Общото съглашение за цените и търговията от 1947 година „ открива свободата на преноса през територията на всяка договаряща страна по маршрутите, най-удобни за интернационален пренос “. Освен това свободата на преноса „ е залегнала в доста интернационалните транспортни конвенции, в това число съглашения за железопътния превоз “, сподели той.

Според Косачов „ при такива темпове Западът може даже да наруши Конвенцията на Организация на обединените нации по морско право от 1982 година, където участва също по този начин независимост на пренос и независимост навън море, което към момента разрешава на корабите да минават към Калининградска област през „ неутрални води “. „ По същия метод, въздушното пространство “, добави той.

На 18 юни литовските железници стопираха преноса на артикули до Калининград, които попаднаха под глобите на Европейски Съюз. Под възбраната за пренос през Литва ще бъдат до 50% от асортимента на артикули, в това число строителни материали, метали и други значими артикули.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР