Липсата на смело политическо лидерство компрометира членството ни в ЕС.

...
Липсата на смело политическо лидерство компрометира членството ни в ЕС.
Коментари Харесай

Петър Москов: ЕС сме ние, гражданите на държавите-членки, а не г-жа Фон дер Лайен

Липсата на самоуверено политическо водачество компрометира участието ни в Европейски Съюз. Най-голямото достижение на страната ни през последните 30 години е влизането ни в Европейския съюз и евроатлантическия съюз. Това написа в своя позиция съпредседателят на Национално обединяване на десницата.

За страдание обаче поради извънредно слабите български политици, през всичките тези години, не можем да оползотворим действително участието ни в най-силната икономическа общественост и най-мощния боен съюз. Напротив, доста постоянно се случва да употребяват тази висока естрада, с цел да отстояват непознати ползи, както е казусът с Румен Радев, който нито един път не отбрани България, само че съумя на няколко пъти да сложи на тяхното внимание ползите на Русия.
 Москов и Цветанов: Поздравяваме всички за първата победа Москов и Цветанов: Поздравяваме всички за първата победа
Национално обединяване на десницата изрича признателност към всички политици, участници в президентската и в парламентарната предизборна...

Проблемът ни е качеството на личните ни политици, а не Европейски Съюз. Ако не можеш да играеш карти, това не е минус на играта, а твой.  Не може български министър председатели и президенти да назовават сътрудниците си от другите страни в съюза „ началници “ и ние да чакаме, че те  ще пазят  националния интерес на България, пред тях. Но това е уязвимост на нашите политици, а не на Европейски Съюз.  

Европейски Съюз обаче има голям проблем сега и той, както и в България се назовава – ляво-либерално ръководство. Наш общ проблем, на всички европейци, е натискът на ляво-либералното ръководство на Съюза да ни наложат своя химеричен модел за живот. Той е толкоз нездравословен и против естествените настройки на всички европейци, както и ляво-либералното ръководство в България е нездравословно за всички българи. Националното обединяване на десницата се бори против тази нова комунистическа химера, както в България, по този начин и в Европейски Съюз. Всички проблеми в Европейски Съюз сега, даже и Брекзит, са поради извънредно слабото и некадърно ръководство на левите и либералите, и поради мимикрията и слабостта на част от десницата.

Политиката е поле за съревнование на хрумвания и решения за по-добър живот на хората и тези решения могат да бъдат единствено леви и десни. И когато кажеш, че не си нито ляв, нито десен, тогава казваш, че искаш властта, за нещо друго, а не, с цел да даваш решения за по-добър живот на хората. 

Левите решения евентуално не са толкоз пагубни за доста богати общества, само че за бедна страна като България лявото е проклинание за непрекъсната беднотия. България остро се нуждае от смели десни политици, които да отстояват ползите на българските жители и вътре в България и в Европейски Съюз.
 Цветанов и Москов към Нинова и Борисов: Сменете си престъпните сюжети „ с нещо по-така “ Цветанов и Москов към Нинова и Борисов: Сменете си престъпните сюжети „ с нещо по-така “
От коалиция Национално обединяване на десницата дадоха отговор на Корнелия Маринова във връзка нейна обява в обществените мрежи, в която тя...

Европейски Съюз това сме ние, жителите на страните членки, а не някакви служители, не е одиозната дама Урсула Фон дер Лайен.  И не може да има воля на европейската администрация, друга от тази на страните членки.  Ако имахме заслужен български президент, да вземем за пример, а не просто прислужник на Кремъл, той щеше  да излезе и да поздрави Полша, че отбрани конституцията си и по този начин да подскаже, че и той би направил същото, с цел да отбрани българската конституция. Аз, Петър Москов, като български политик споделям:  българската конституция не предстои на разискване с други страни. Разбира се в общия съюз би трябвало да има общи правила, само че те не могат да бъдат за сметка на тъпчене на главния конституиращ документ на една нация, какъвто е конституцията. Не виждам обаче български политик, който да е подготвен да отстои този суверенитет, както го прави Франция, както го прави Германия.  Политическото водачество не е обвързвано с това дали си военачалник или полковник, а с това дали имаш смелостта да отстояваш  позиция, да се изправиш против по-големи, по-мощни и по-влиятелни от теб, и да защитиш националния си интерес. Да защитиш жителите и стопанската система на България от безумните параметри на зелената договорка. Това е победилата политика на европейската и българската левица, на Демократична България, Движение за права и свободи и ГЕРБ. За тях няма значение, че подвигнаха цената на тока със 160 лева, политически налог, наименуван " въглеродна квота ", който ще банкрутира цялата българска стопанска система и ще изпразни джобовете на всички българи. Подхвърлят на хората типичната лява неистина - ще раздават обезщетения. Ние от Национално обединяване на десницата назоваваме това „ ляво безумство “ - да отнемеш на хората опцията да работят, с цел да ги устоя страната с обезщетения и помощи и да ги държи небогати и подвластни.

Национално обединяване на десницата е изрично против този нов комунизъм. Не може да слагаме политически цели пред стопанската система. Настояваме България да наложи едногодишен мораториум върху политическия налог „ въглеродни квоти “, с цел да свалим цената на тока с 60%. Настояваме политиците ни да откажат да затварят Маришките топлоцентрали преди 2050 година, тъй като икономическите ползи на българските жители би трябвало да са над лобистките ползи на европейската левица.

Сигурността, икономическият ни разцвет и запазването на цивилизационния код и идентичността на европейската цивилизация, са трите огромни стълба, на които се гради общия ни дом. Това е нашето верую в Национално обединяване на десницата както във всеки дом - би трябвало да има храна на масата, ключ на вратата и икона на стената, безапелационен е Петър Москов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР