Липсата на подкрепа за ограничаване на най-замърсяващите коли в центъра

...
Липсата на подкрепа за ограничаване на най-замърсяващите коли в центъра
Коментари Харесай

Шефът на СОС: Липсата на подкрепа за ограничаване на най-замърсяващите коли в центъра е проблем

Липсата на поддръжка за ограничение на най-замърсяващите коли в центъра е сериозен проблем за екологията на столицата. Изборите идват и отминават, правото на жителите да дишат чист въздух не може да бъде пленник на политически сметки.

Това написа в персоналната си страница във Facebook ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев след днешното съвещание, на което предлагането на ГЕРБ/СДС центърът на София да бъде затворен за най-замърсяващите коли не събра болшинство.

Изключително съм наскърбен и отчаян от държанието на всички политически групи в общинския съвет, с изключение на ГЕРБ-СДС, по време на днешното съвещание. Представителите на Демократична България, Българска социалистическа партия, Вътрешна македонска революционна организация и самостоятелните съветници демонстративно неодобряваха приемането на Наредбата за въвеждане на нискоемисионни зони в София, съобщи георгиев и добави:

Направихме всичко допустимо в границите на правилника за работа на градския парламент да убедим останалите съветници да поддържат този по този начин значим за софиянци отчет, само че за жалост не се откриха 4 съветници, които с чиста съвест да поддържат чистотата на атмосферния въздух, написа в умозаключение ръководителят на СОС.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР