Лионел Меси отбеляза хеттрик за Барселона за победата с 3:1

...
Лионел Меси отбеляза хеттрик за Барселона за победата с 3:1
Коментари Харесай

Меси блесна с нов хеттрик в исторически мач на Барселона

Лионел Меси означи хеттрик за Барселона за успеха с 3:1 при семейството си на Леганес на „ Камп Ноу “ от 31-ия кръг на Примера дивисион. По този метод каталунците изравниха върха от 38 дуела от шампионата без проваляне реализиран от Реал Сосиедад от сезони 1978/79 и 1979/80. Ернесто Валверде записа триумф в своя юбилеен мач номер 50 отпред на „ блаугранас “. Валверде може да се похвали с минимум загуби на този стадий от кариерата си отпред на каталунците.

Валверде даде отмора на част от футболистите си с оглед идния четвъртфинален мач реванш от Шампионска лига против Рома на „ Олимпико “. Самюел Умтити и Паулиньо не се появиха в игра, до момента в който Жорди Алба и Андрес Иниеста бяха оставени на аварийна пейка и влязоха през втората част.
Филипе Коутиньо насочи доста рисков удар в 17-та минута, само че Куеяр внимаваше и съумя да избие топката в корнер.

Минута по-късно Луис Суарес бе открит с дълго подаване в наказателното поле на Леганес. Уругваецът стреля незабавно от въздуха, само че настрана от десния дирек на вратата на Куеяр.

Барселона направи доста огромен пропуск в 19-та минута. Усман Дембеле подаде към Лионел Меси, който изведе Луис Суарес самичък против Куеяр, само че вратарят на Леганес съумя да избави удара на уругвайския нападател с крайник.

Барселона поведе в резултата в 27-та минута. Лионел Меси с удар от фаул изпрати топката в десния ъгъл на вратата на Куеяр. Аржентинецът означи своя шести гол от директен свободен удар от началото на сезона.

Домакините удвоиха своята преднина в 32-та минута, когато Филипе Коутиньо пусна съвършен пас към Лионел Меси, който се измъкна сред двама играчи на Леганес и с обмислен удар вкара топката във вратата на Куеяр.

Набил Ел Жар бе оставен непокрит на точката на дузпата в наказателното поле на Барселона в 67-та минута и стреля с глава, само че изпрати топката над напречната греда в навън.

Леганес понижи изоставането си в резултата в 68-та минута, когато Брашанац открадна топката от Жерар Пике. След това Габриел подаде към Ел Жар, който с удар от границата на наказателното поле на Барселона вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Марк-Андре тер Стеген.

Куеяр направи впечатляващо избавяне в 74-та минута, когато отрази доста рисков удар на Лионел Меси.

Усман Дембеле центрира в наказателното поле на Леганес в 82-та минута, след което Луис Суарес стреля, само че над напречната греда в навън.

Лионел Меси оформи своя хеттрик в мача в 87-та минута. Иван Ракитич подаде към Усман Дембеле, който продължи към Лионел Меси, който излезе самичък против Куеяр, технично го трансферира и вкара топката във вратата му. Това е 29-ият гол на Лионел Меси в Примера дивисион. Аржентинецът е водещият изпълнител в испанското състезание.

След тази победа Барселона е водач със 79 точки, до момента в който Леганес е четиринайсти с 36 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР