Лидерите на страните от инициативата „Отворени Балкани“ се събраха във

...
Лидерите на страните от инициативата „Отворени Балкани“ се събраха във
Коментари Харесай

Лидерите на страните от Отворени Балкани“ се събраха в Охрид

Лидерите на страните от самодейността „ Отворени Балкани “ се събраха във вторник вечерта в Охрид, където в сряда ще се организира работната част на срещата на върха.

Правителствената пресслужба на Република Северна Македония заяви, че министърът на културата Бисера Костадиновска-Стойчевска е посрещнала сръбския президент Александър Вучич и премиера на Черна гора Дритан Абазович на летището в Охрид, написа македонската редакция на Радио „ Свободна Европа “.

Премиерът на Албания Еди Рама ще бъде приветстван от министъра на земеделието, горите и водното стопанство Любчо Николовски в късния следобяд, а ръководителят на Министерския съвет на Босна и Херцеговина Зоран Тегелтия дойде също във вторник.

Според дневния ред на срещата на върха на „ Откритите Балкани “, ще бъдат подписани съглашения и меморандуми за съдействие в региона на туризма, културата и данъчните администрации на страните по самодейността, както и съглашение за съдействие за взаимно признание на дипломи и степени, издадени от висши просветителни и други оторизирани институции.

В двудневната среща на върха на самодейността " Отворени Балкани " ще вземат участие министър председателите на Албания и Северна Македония Еди Рама и Дмитрий Ковачевски и президентът на Сърбия Александър Вучич. Черногорският министър председател Дритан Абазович, ръководителят на Съвета на министрите на БиХ Зоран Тегелтия и еврокомисарят по разширението Оливер Вархели също оповестиха своето присъединяване в срещата на върха.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР