Лидерът в колоездачната Обиколка на Испания Кристофър Фрум увеличи аванса

...
Лидерът в колоездачната Обиколка на Испания Кристофър Фрум увеличи аванса
Коментари Харесай

Крис Фрум трупа аванс и в планината, Нибали се намеси в битката на върха


Лидерът в колоездачната Обиколка на Испания Кристофър Фрум усили задатъка си на върха във краткотрайното генерално класиране и след първия сериозен планински стадий на Вуелтата - 187,5 километра от Лорка до Астрономическата обсерватория в Салар Алто.

Победата с за 5:05.09 часа отиде у колумбиеца Мигел Анхел Лопес от Астана, за който това беше един от най-големите триумфи в кариерата. Той е едвам на 23 години, а неотдавна се поздрави и с триумф в Обиколката на Швейцария.

Големият победител в стадия обаче е Фрум, който съвършено извърши тактическата си цел. Той застана на старта с задатък от 36 секунди пред втория Естебан Чавес (Колумбия, Orica-Scott) и 37 пред третия Николас Роуч (Ирландия, ВМС), който изостана доста във финалното нанагорнище.

След финала Фрум към този момент е с преднина от 1,17 минути пред намесилия се в борбата за челните места Винченцо Нибали (Италия, Bahrein), до момента в който Чавес изостана на цели 2,33 минути на третото място. Фрум е все по-близо до реализиране на исторически дубъл от поредни победи в Тур дьо Франс и Вуелтата.

Испанският деец Алберто Контадор също притегли вниманието върху себе си, като приключи пети и се изкачи до деветото място във краткотрайното класиране.

Утре следва да бъде пробяган стадия сред Мотрил и Антекера, който е с дължина 160 км и предлага две съществени височини във втората си половина, което също може да докара до разбърквания в класирането.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР