Пловдивчанинът Богдан Кирчев се оказа най-бърз в тазгодишното издание девето

...
Пловдивчанинът Богдан Кирчев се оказа най-бърз в тазгодишното издание девето
Коментари Харесай

Пловдивчанин се оказа най-бърз на Дунав Ултра -

Пловдивчанинът Богдан Кирчев се оказа най-бърз в тазгодишното издание девето на най-популярния веломаршрут на Балканите " Дунав Ултра ".

Той преодоля преди всички дистанцията от Видин до село Дуранкулак в Добруджа или казано в числа - 700 км по поречието на река Дунав. Близо 160-те участника минаха по маршрута, който обхвана 110 обитаеми места.

На финала кметовете на Община Шабла Мариан Жечев и на Дуранкулак Веселин Йорданов приветстваха най-бързия колоездач в тазгодишното издание Богдан Кирчев.

Кметовете благодариха на Кирчев и на неговия другар Георги Попгеоргиев, който колоездеше от самото начало с него, за приноса им към популяризирането на Община Шабла, Добруджа и маршрута " Дунав Ултра ".

За изключителното си показване и съгласно традицията, участниците получиха " Дунав Ултра Сертификати " от Борис Бегъмов - основател на " Дунав Ултра ".

Събитието се организира с поддръжката на: Министерство на Туризма и общините: Видин, Мизия, Оряхово, Долна Митрополия, Гулянци, Никопол, Белене, Две Могили, Русе, Силистра, Генерал Тошево и Шабла. Проектът е измежду водещите начинания за развиване на туризма по поречието на Дунав, подкрепени на Фондация Америка за България. Министерството на туризма, общини и колоездачи се сплотяват с една обща цел - разпространение на обитаемоте места по северната граница на България, посредством веломаршрута " Дунав Ултра ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР