Белгиецът Ремко Евенпул спечели тазгодишното издание на колоездачната Обиколка на

...
Белгиецът Ремко Евенпул спечели тазгодишното издание на колоездачната Обиколка на
Коментари Харесай

Ремко Евенпул спечели Вуелтата - Колоездене

Белгиецът Ремко Евенпул завоюва тазгодишното издание на колоездачната Обиколка на Испания, откакто в огромна част от надпреварата държеше успеха в ръцете си. На 22-години той става първият белгиец, който победи във Вуелтата след Йохан де Мюнк, който победи преди 44 години или през 1978-а година. И най-младият първенец от 1961-а година, когато Анхелино Солер печели надпреварата

Днешният финален стадий беше извоюван с мощен заключителен спринт от Хуан Себастиан Молано от тима на Тийм Емирейтс, който изпревари Мадс Педерсен и съотборника си в арабския клуб Паскал Акерман (Швейцария). Топ 5 в последния 21-и стадий допълниха Майк Тьонисен и Дани ван Попел. Времето на колумбиеца Хуан Себастиан Бенавидес е 2 часа, 26 минути и 36 секунди за стадия от 96.7 километра от Ла Росас до Мадрид. Следващите 28 колоездачи са с времето на спечелилия.

Евенпул завоюва надпреварата с общо време от 80 часа, 26 минути и 59 секунди, изпреварвайки с 2:02 минути Енрик Мас (Испания) и 4:57 минути Хуан Аюсо Пескера (Испания).

Днешният победител има забавна история – като дребен е мечтал да бъде топ-футболист. Преди да стане първенец по колоездене и победител в Испания през днешния ден, Ремко Евенпул е изковал изключителна физика и темперамент на тревните площи, макар че велосипедът в никакъв случай не е бил надалеч.

На 17-годишна възраст младият Ремко е уведомил родителите си, че стопира да играе футбол и минава в колоезденето, където има едвам пет години кариера. За майка му Аня и татко му Патрик тази вест е същински потрес, тъй като те са уверени, че има бъдеще във футбола. Минал е през школите на Андерлехт и ПСВ Айндховен, преди да мине в тази на Мехелен.

На 15-годишна възраст го викат в националния тим на Белгия U16, където играе отбранителен халф, само че тъй като е с ляв крайник, постоянно го поставят и на левия бек.

Той беше безсърдечен бранител, талантлив с изключителна устойчивост. Нямаше потребност да го вкарваме във фитнеса, той просто се беше родил по този начин здрав и избухлив. На 15-годишна възраст пробягваше по 12 километра на мач, напряко необикновено за неговата възраст, спомня си треньорът му в белгийския народен тим до 16 години Йорик Вандендрише, представен от вестник " Льо Соар ".

На 15-16 години Eвенпул чупи всички върхове за скорост и устойчивост, постигайки статистика, близка до професионални играчи, споделя различен треньор от брюкселския Андерлехт.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР