Започва деветото издание на Дунав Ултра - най-популярният веломаршрут на

...
Започва деветото издание на Дунав Ултра - най-популярният веломаршрут на
Коментари Харесай

Започва `Дунав Ултра` - веломаршрут №1 на България -

Започва деветото издание на " Дунав Ултра " - най-популярният веломаршрут на Балканите. Началото му ще даде в неделя, 28 август, в 8:30 ч кметът на Видин доктор Цветан Ценков на централния площад " Бдинци ". Той ще поведе колоната от велосипедисти по 700-километровото трасе по поречието на река Дунав, през Добруджа, до крайната точка - с. Дуранкулак.

Очаква се в похода, който няма спортен темперамент, да се включат към 160 велосипедисти.

" Два дни Видин живее под знака на най-популярния веломаршрут на Балканите " Дунав Ултра ". Първите велосипедисти от България и Румъния към този момент дойдоха в дунавския град, където от рано в съботния ден стартира регистрацията на участниците ", сподели за Българска телеграфна агенция Борис Бегъмов, създател на " Дунав Ултра ".

Деветото му издание се организира под наслов " Реката, Добруджа и морето 2022 ".

Участниците ще преминат през 110 обитаеми места.

12 общини поддържат начинанието.

Най-интересните моменти по време на събитието в информация и фотоси ще могат да се наблюдават на  и в профилите на " Дунав Ултра " в обществените мрежи Facebook и Инстаграм.

Събитието се организира с поддръжката на Министерство на туризма и общините: Видин, Мизия, Оряхово, Долна Митрополия, Гулянци, Никопол, Белене, Две Могили, Русе, Силистра, Генерал Тошево и Шабла. Те се сплотяват за разпространение на обитаемоте места по северната граница на България. Проектът е измежду водещите начинания за развиване на туризма по поречието на Дунав, подкрепени на фондация " Америка за България ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР