Лидерът на ГЕРБ стиска крепко ръката на австрийския канцлер Карл

...
Лидерът на ГЕРБ стиска крепко ръката на австрийския канцлер Карл
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Българските власти ще успокоят основателните притеснения на Австрия

Лидерът на ГЕРБ стиска здраво ръката на австрийския канцлер Карл Нехамер

Бойко Борисов е в Гърция, където взе участие в среща на общо 20 държавни и държавни ръководители, водачи на опозицията, както и водачите на институциите на Европейски Съюз от Европейската национална партия (ЕНП).

" Темата за миграционните потоци към Европа е извънредно тежка и намирането на работещи механизми за преодоляването й заслужава вниманието на всички държави-членки. Миграцията и опазването на външните граници на Европейски Съюз не са народен, а общ европейски въпрос. Това заявих в прям диалог с канцлера на Австрия Карл Нехамер. Изразих вяра, че българските управляващи ще могат да дадат отговори на всички въпроси и да успокоят основателните терзания на Австрия и на някои други държави-членки ", написа Борисов във Facebook.

" Правителството, което ще предложи ГЕРБ ще бъде от специалисти, които могат да стабилизират България. Това осведомих ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, с която разговаряхме в границите на срещата на ЕНП в Атина. ГЕРБ ще продължи разговора с всички парламентарните партии, тъй като на България е нужен кабинет, който да форсира работата по приемането на всички закони по Плана за възобновяване и резистентност. Заявих още, че с помощта на парламентарно болшинство, отпред с ГЕРБ, страната ни към този момент е задвижила процеса по изпращане на военна помощ на Украйна. Въпреки рецесиите, през които минава страната ни, потвърдихме и евроатлантическата ориентировка на България във връзка с придобиването на втората част от ескадрилата F-16. България поддържа и вероятностите за участие на Република Северна Македония в Европейски Съюз, само че е време и съседката ни да извърши своите отговорности от този развой като даде конституционни гаранции за правата на всички свои жители ", съобщи водачът на ГЕРБ

" ГЕРБ ще предложи състав на кабинет. Убеден съм, че на страната ни е належащо устойчиво държавно управление. Това заявих пред ръководителя на Европейския парламент Роберта Мецола, с която разговаряхме в границите на срещата на ЕНП в Атина. Благодарих й, че Европарламентът за следващ път поддържа България по пътя й към Шенген и подчертах, че е неприемливо пред страната ни да се слагат спомагателни политически условия, откакто от дълго време сме изпълнили всички критерии за участие ", акцентира Борисов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР