Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че партията му би

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че партията му би
Коментари Харесай

ГЕРБ подкрепят комисия за Турски поток, ПП-ДБ искат отделна за Лукойл

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че партията му би подкрепила прекъсването на " Турски поток ", съобщи БНР. Повод за изявлението му е предлагането на ПП-ДБ за основаване на краткотрайна парламентарна комисия за определяне на обстоятелства и условия по отношение на изчезналата Пътна карта за реализацията на плана, за разширение на газопреносната система на България, което би трябвало да бъде разисквано през днешния ден в пленарната зала. Съпредседателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски съобщи, че към комисията за Турски поток ще бъде включена и тематиката " Лукойл ", а съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков настоя двете тематики да бъдат разграничени в две обособени комисии.

Пред публицисти в Народното събрание Бойко Борисов съобщи, че ще поддържа основаването на краткотрайна комисия за " Турски поток ", чиято пътна карта преди месец се счита, че се е появила в хакнат имейл на помощник на съветски народен представител. Той още веднъж акцентира, че за него газопровод " Турски поток " не съществува, а става дума за газов хъб " Балкан ".

Борисов още веднъж поддържа плана, като съобщи, че облагата от него е над 1,3 млн. лв.. Въпреки това обаче той уточни, че в случай че ПП-ДБ предложат ГЕРБ би подкрепила прекъсване или приватизация на газопровода:

" Готови сме незабавно и на двете решения. ГЕРБ ще ги поддържа. Затова предлагам или да го спрем, или да го продадем ".

Съпредседателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски разгласи, че парламентарната комисия за " Турски поток " ще ревизира и дерогацията на " Лукойл ":

" Имам уверението от през вчерашния ден от господин Петков, че те ще поддържат и за " Лукойл ", ще бъде една комисия за следствие. Нека да забележим всичко да се проверява, всичко да стане ясно, ние изискуем на хората истината по всеки един план – от кой е извоюван, от кой е изгубен и къде са отишли парите на хората ".

Кирил Петков от своя страна предложи в коридорите на Народното събрание да бъдат основани две обособени комисии за " Турски поток " и " Лукойл ". Той настоя първата да бъде с ръководител от ПП-ДБ, а втората - от подобен от ГЕРБ. Депутатът от обединяването Венко Сабрутев видя опит за обединение на двете тематики:

" Видимо се употребява тематиката за " Лукойл " като опит да се размие главната тематика и това е " Турски поток ". Вие виждате ли какъв боязън има в очите на господин Борисов? ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР