Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отрече да се е срещал

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отрече да се е срещал
Коментари Харесай

Борисов отрече да се е срещал с Ердоган в Истанбул, ДБ го объркали с Вселенския патриарх

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отхвърли да се е срещал с президента на Турция Реджеп Ердоган предходната седмица, по време на визитата си в Истанбул.

Реакцията му пристигна, откакто депутатът от Демократична България Стоян Михалев съобщи по, че Борисов сондирал с Ердоган държавно управление с присъединяване на Движение за права и свободи. Михалев чул новината в коридорите на Народното събрание. По този мотив Борисов означи, че Демократична България евентуално са объркали вселенския патриарх с турския президент.

" Само доскоро един народен представител от " Демократична България " попитал дали съм се срещал с Ердоган в Истанбул. За страдание, не съм се видял с него, тъй като бях в Истанбул по покана на Вселенския патриарх ", добави той.

" Аз бях там за вас, които ще дойдете и ще целунете мощите на Св. Стефан. Освен да са объркали Вселенския патриарх с Ердоган ", съобщи Борисов. И посъветва Демократична България да отидат и да се срещнат с турския президент, тъй като в доста връзки Турция е образец за развита стопанска система.

" Господ да елементарни на тези, които приказват, с цел да прикрият менталното си несъгласие ", добави водачът на ГЕРБ.

Коментара той направи в Южния парк, където дружно с кмета Йорданка Фандъкова, шефа на СОС Георги Георгиев и съпартийци посети новостроящия се храм " Св. Първомъченик и архидякон Стефан ". Борисов донесе на храма камък от Йерусалим, който му беше предаден в Желязната черква.

" Всички регистрират стотиците църкви и манастири, които направихме в България, и тази прелестна черква в Южния парк, че тук би трябвало да има камък с кръвта на cв. Стефан, и избраха мен дарението да бъде предарувано на тази черква ", напомни Борисов.

" В черква заобикалям да приказвам, само че Вселенският патриарх ни предложения в църквата в Истанбул преди десетина дни. Десетки златни кръстове греят над Златния рог. Възстановихме Желязната черква дружно с Ердоган. Вече я има във всички туристически брошури, хиляди хора отиват там. Трябва да ви кажа, че единствено това да сме създали - в Истанбул да греят два-три кръста, е достижение ", добави водачът на ГЕРБ.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР