Левски Лукойл спечели с голяма доза късмет 15-тата си победа

...
Левски Лукойл спечели с голяма доза късмет 15-тата си победа
Коментари Харесай

Баскетболистите на Левски с измъчена победа срещу Академик (Пд)

Левски Лукойл завоюва с огромна доза шанс 15-тата си победа в постоянния сезон на НБЛ. В финален мач от 21-ия кръг " сините " обърнаха пасив от 11 точки през второто полувреме за триумфа със 70:69 против Академик (Пловдив).

От решаващо значение се оказа последната част, извоювана със 17:10 в общо взето едва резултатния и за двата тима мач. 37 против 36 % успеваемост в стрелбата от игра демонстрираха надлежно Левски Лукойл и Академик през днешния ден.

Левски завоюва мача с два наказателни удара на Тайрън Бразилтън четири секунди преди сирената.

Тимът, воден от Константин Папазов, беше без куп съществени играчи. Отсъстваха Йордан Минчев, Асен Великов, Христо Захариев, Николай Михайлов и Данило Тасич. Герой на мача беше капитанът Чавдар Костов, който макар че до скоро бе с травма, приключи с 18 точки и 6 битки. С 12 се отличи Тайрън Бразилтън, а с 11- Венцислав Петков.

За Академик с 12 точки приключи Джахий Карсън, а с по 11 се включиха Васил Бачев, Обрад Томич и Антъни Гуджино. С 10 приключи Йере Вучица.

В идващия кръг на 24 март " сините " гостуват в негостоприемната зала " Диана " на намиращия се във напредък тим на Ямбол. Академик (Пловдив) пък е посетител на 27 март на Берое.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР