Левски игра с човек по-малко от 34-ата минута на мача

...
Левски игра с човек по-малко от 34-ата минута на мача
Коментари Харесай

Щастлив гол помогна на десет левскари за победен старт на годината

Левски игра с човек по-малко от 34-ата минута на мача
Левски стартира сполучливо новата футболна година и победи Пирин с 2:1 в Благоевград.

Изключително мъчно начало за " сините ", които трябваше да играят с човек по-малко от 34-ата минута на мача, само че все пак се оправиха по отличен метод с 10 на терена и измъкнаха трите точки.

Истината е, че " сините " не изиграха ослепителен мач, само че с оглед развиването на мача и създалата се обстановка, най-важното в тази ситуация бе да се реализира победа.

От друга страна би трябвало да отчетем, че и Пирин направи тъврде малко, тъй като " орлетата " сътвориха по-чистите си положения преди аления картон, а по-късно в продължение на съвсем цялостен час игра не стигнаха до състояние.

Първите 15 минути на мача минаха напълно в половината на Пирин, като Левски изцяло справедливо поведе.

Усилият на отбора бяха възнаградени от Марин Петков - заместникът на продадения Уелтън, който се оказа най-съобразителен и довкара избитата от вратаря на Пирин топка.

Солиден старт, след който Левски продължи да натиска своя противник, само че още с първата си контраофанзива Пирин изравни.
 Снимка: Българска телеграфна агенция
Асен Дончев пусна превъзходен извеждащ пас, а Уго Комано се откъсна от защитата и вкара за 1:1.

Нещата станаха ужасяващи за Левски, когато защитата още веднъж изпусна Комано, а Хосе Кордоба го задържа и фаулира.

Първоначално съдията отсъди фаул и жълт картон, само че след ревизиране на обстановката с ВАР, решението бе променено на фаул и червен картон за панамския национал.

И когато нещата изглеждаха най-кошмарни за Левски, ориста се усмихна на " сините ", тъй като те съумяха да поведат след извънредно безразсъден гол.

Вместо да почисти топката, Маду Диане незнахно за какво потегли да я води в дребното наказателно поле, а настоятелният Рикардиньо съумя да протегне крайник и да я отклони към вратата.

Нелеп гол, само че резултатът към този момент бе 2:1 за Левски, а това се оказа и победното попадение.
 Снимка: Българска телеграфна агенция
През втората част Левски ловко резервира задатъка си, като точно " сините " направиха няколко много съществени пропуща и би трябвало да съжаляват, че даже и с човек повече не победиха по-убедително.

Така Левски краткотрайно се изкачи до четвъртото място с 38 точки, а Пирин остава предпоследен с 16.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР