Левкемията, наричана още рак на кръвта, застрашава най-често здравето на

...
Левкемията, наричана още рак на кръвта, застрашава най-често здравето на
Коментари Харесай

Левкемия при деца: Как да разпознаем ранните симптоми?


Левкемията, наричана още рак на кръвта, заплашва най-често здравето на деца на възраст сред 2 и 5 години. Тя може да бъде породена от фактори на околната среда, както и от някои вродени и наследствени болести. Проф. доктор Инджи Аян, педиатър и експерт по детска онкология и хематология в болница Acibadem Maslak (Турция), ни осведоми за главните опасности и дава значими препоръки и предизвестия.



Белезите от детски бели може да се окажат признаци на левкемия

С 30% от всички случаи, левкемията е най-често срещаният тип рак при децата. Ранното диагностициране освен това заболяване може да избави живот. Най-голямата спънка за ранното разкриване на левкемията обаче се крие във обстоятелството, че родителите нормално не съумяват да разпознаят тези първи признаци, тъй като считат, че те се дължат на детски пакости и енергичната детска природа. Особено при доста дейните деца, синините по краката се отдават на произшествия, а остра болежка в гърба и краката – на лудории. Вероятността това да е признак на левкемия въобще не идва мислено. Всъщност, родителите би трябвало да следят деликатно децата си, да бъдат наясно с признаците на болестта и да вършат разлика с тези, които са в следствие от бели. Проф. Инджи Аян показва, че левкемията може да засегне хора на всякаква възраст, в това число новородени и юноши, само че най-често заплашва здравето при деца на възраст сред 2 и 5 години. „ Ракът при децата е лечимо заболяване. Но ранната диагноза е от значително значение. Развитието на технологиите и медицината през последните години доста покачиха възможностите за възобновяване, с помощта на опциите за ранно диагностициране и уместно лекуване. Родителите би трябвало да следят децата си и да се обръщат към доктор без отсрочване, в случай че разпознаят избрани признаци “, споделя проф. Инджи Аян.

Следете за синини и болежка в краката

Прокариотните кафези, които се възпроизвеждат в костния мозък и се популяризират по цялото тяло, предотвратяват развиването на здравите кафези и водят до признаци като анемия, имунен недостиг и неустойчивост на кървене. Проф. Инджи Аян акцентира, че признаците за левкемия включват синини, които се появяват по коленете без контузия, както и остра болежка в гърба и краката; постоянно повишение на температурата; кървене от носа и венците; отмалялост, бледа кожа и слабост; отичане на лимфните възли на врата, под мишниците или в региона на слабините, нормално без болка; продължителна кашлица, причиняваща зной.

Електромагнитно замърсяване, генетично модифицирани храни и доста други…

Левкемията при деца може да бъде породена от фактори на околната среда, както и на някои вродени и наследствени болести. Сред актуалните закани, които водят до левкемия, могат да бъдат посочени доста фактори – от генетично модифицираните храни до електромагнитното замърсяване вследствие от използването на електроника, която нараства редом с софтуерното развиване и се трансформира в неизменима част от модерната епоха. Добавките, употребявани за консервиране и удължение периода на валидност на храните; химикалите и обработката при производството на растителни и скотски продукти; продължителната приложимост на избрани козметични средства, като шампоани и кремове за тяло; тютюнопушенето в наличие на деца; някои вируси и претовареност на родителите в промишлеността с тежки метали също съставляват риск.

Висок късмет за изцеление при ранно разкриване

Проф. Инджи Аян твърди, че в наши дни раковите болести при деца са лечими и вероятността за цялостно възобновяване доближава 70% при ранно диагностициране и вярно лекуване. „ В случаите на остра левкемия, която е най-често срещаният вид, успеваемостта в лекуването варира сред 45% и 85%, според от вида на клетките и рисковата група на болестта. Трябва да се означи, че все още успеваемостта не доближава 100% при никое заболяване, даже при пневмония и диария. В най-добре оборудваните лечебни заведения в Турция , разполагащи с отделения по детска онкология, диагностичните и лечебни протоколи са съобразени с националните и интернационалните стандарти, които разрешават да се реализиран най-високи равнища на успеваемост в лекуването на левкемия “, споделя проф. Аян.

Лекарствената терапия (химиотерапия) е първият способ за лекуване при левкемия в детска възраст, а използването на кръв и кръвни артикули в допълнение към химиотерапията, както и на антимикробна терапия и поддържащи лечения за повишение на духа и психологичното здраве при нужда също способстват за повишение на триумфа. „ Продължаващите проучвания водят до развиването на нови модели за лекуване, защото молекулярно-генетичните особености на левкемичните кафези се разкриват все по-пълно. Към момента пациентите могат да реализират цялостно възобновяване на здравето си с лекуване, което продължава 2 до 3 години, според от вида левкемия и рисковата група. Някои от пациентите, които не дават отговор на първичното лекуване или при които болестта поражда наново макар положителното повлияване от лекуването също имат късмет за възобновяване “, твърди проф. Инджи Аян.

За спомагателна информация и консултация:

Тел. +905309768394 (на български език, с viber и whatsapp)

www.acibadem.bg

www.facebook.com/AcibademHospitalsGroupBulgaria

 

*публикация

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
реклама
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР