Левичарите в различните видови спортове не са често срещани като

...
Левичарите в различните видови спортове не са често срещани като
Коментари Харесай

Левичарите имат предимство при спортове с топка

Левичарите в другите видови спортове не са постоянно срещани като брой, само че тези хора имат преимущества. Особено, когато става въпрос за тези случаи, когато са нужни бързи дейности.

Причината е в това, че придвижванията на левичарите са непредвидени за съперника, оповестява Biology Letters.

Смята се, че в днешно време левичарите на земята са към 10-13 % от популацията. В бейзбола, да вземем за пример, над 30 % от питчърите (питчър – един от най-важните играчи в този спорт, който има задача по този начин да хвърли топката, че да затрудни противника б.р.) са левичари.

Подобна наклонност се следи и при дамите. В тениса на маса левичарите измежду професионалните състезатели са 19 %, а в тениса на корт и бадминтона – към 8 %.

Изследователите са създали замервания на времето, належащо за нанасяне на удар по изпратената от съперника топка, а по този начин също и времевите шпации при разнообразни противници.

Резултатите демонстрират, че най-краткото време сред обособените дейности с топката е в тениса на маса и бейзбола. Авторите на научната работа заключават, че левичарите са по-успешни в тези спортове, тъй като за противника е по-трудно да предскаже дейностите им и да се приготви за тях.

Източник: Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР