Летище Ататюрк в Истанбул изпрати последния си полет тази нощ.

...
Летище Ататюрк в Истанбул изпрати последния си полет тази нощ.
Коментари Харесай

Излетя и последният самолет от летище Ататюрк в Истанбул

Летище Ататюрк в Истанбул изпрати последния си полет тази нощ. Отсега нататък то ще се употребява единствено за частни полети, поправки и поддръжка на самолети. За през днешния ден е очакван първият полет от новото летище Истанбул.

Веднага откакто последните пасажери излeтяха за Сингапур, стартира голяма по мащаби 45-часова интервенция по прекачване на контейнери с 47 000 тона техника и съоръжение към новото летище. Общо 686 камиона би трябвало да превозят всичко - първите потеглиха в три през нощта и започнаха да идват на летище Истанбул в 04.30. Основните автомагистрали сред двете летища ще бъдат затворени за придвижване за 26 часа, с цел да стане вероятен прехвърлянето на всичко належащо, с цел да проработи новото летище. Първият полет е на "Търкиш еърлайнс " през днешния ден в 14 часа за Анкара.

Летище Истанбул, чието създаване струваше 8 милиарда $, беше един от строителните мегапроекти на президента Ердоган. Първоначално се чака да посреща годишно по 90 милиона пасажери, очакванията на Анкара са до седем години броят им да се удвои.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР