Скъпият юридически маратон на Кастър Семеня навлиза в последната си

...
Скъпият юридически маратон на Кастър Семеня навлиза в последната си
Коментари Харесай

Европейският съд по правата ще вземе окончателно решение за олимпийската шампионка Семеня

Скъпият юридически маратон на Кастър Семеня навлиза в последната си обиколка, защото най-висшата камара на Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ) в сряда стартира чуване дали двукратната олимпийска шампионка може да бъде задължена да понижи равнищата на тестостерон, с цел да се състезава.

33-годишната бегачка завоюва по-ранен кръг в Европейски съд по правата на човека, който предишния юли постанови, че тя е била жертва на дискриминация от основания в Лозана Спортен трибунал (CAS).

„ Надявам се, че Световната атлетика и в действителност всички спортни организации ще вземат под внимание решението на Европейски съд по правата на човека и ще подсигуряват, че достолепието и човешките права на спортистите се зачитат “, сподели Семеня.

Семеня, която е класифицирана като имаща „ разлики в половото развиване (DSD) ) ", само че постоянно е била законно разпозната като жена, отхвърли да приема медикаменти, с цел да понижи равнищата на тестостерон, откогато управителният орган на леката атлетика Световната атлетика вкара своите първични пра...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР