Лекарят, насилвал сексуално състезателки по гимнастика, беше осъден на 175

...
Лекарят, насилвал сексуално състезателки по гимнастика, беше осъден на 175
Коментари Харесай

Американски лекар насилил 265 момичета

Лекарят, насилвал полово състезателки по гимнастика, беше наказан на 175 години затвор. Според нови разкрития обаче зверствата на Лари Насър са доста по-мащабни от предполаганото, съобщи Би Би Си. Броят на девойките, насилени полово от медика, е 265, разгласи съдът в Мичиган. Най-малко 65 от неговите жертви ще дадат показания в правосъдната зала през тази седмица. От американската федерация по гимнастика накараха всички медици, грижещи се за състезателките, да подадат оставките си на фона на разразилия се скандал. Лари Насър е бил доктор и в щаба на американския народен тим.

По-голямата част от девойките, на които е протегнал ръка, са малолетни. Федералният съд го упрекна и за притежанието на детска порнография. Мичиганският щатски университет също бе упрекнат от управляващите, че е позволил това да се случи през годините. По-рано се смяташе, че броят на девойките в листата на насилника е под двеста.

Според показанията на някои от състезателките Лари Насър се възползвал от позицията си, с цел да насилва полово гимнастички. Той се е възползвал и от нежната им възраст. „ Той ме травмира душевен и полово. Бях на едвам 9 години и още си играех с кукли. Накара ме да легна на масата и ме насили полово, докосвайки ме по интимните елементи “, описа в съда една от жертвите му.

„ Когато всичко завърши, бях объркана – какво се беше случило с мен? Това беше извънредно и срамно. Аз бях на едвам девет, а той беше фамозен състезателен доктор. Смятах, че той ми оказва помощ. Когато няколко други девойки описаха за неговите дейности, навързах частите. Осъзнах, че съм била насилена от него “, съобщи Джесика Томашоу.

Член на Международния олимпийски комитет съобщи, че абсурдът със половия тормоз, на който са били подложени американски гимнастички, може да се съпостави със абсурда с съветския допинг. Скандалът докара до оставките на цялото управление на федерацията по гимнастика на Щатите.




Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР