Лекари и медицински персонал, работещ в Шесто мъжко отделение на

...
Лекари и медицински персонал, работещ в Шесто мъжко отделение на
Коментари Харесай

Лекари и персонал от най-голямата ни психиатрия бягат. Нямат защита от агресивни болни

Лекари и медицински личен състав, работещ в Шесто мъжко поделение на най-голямата Държавна психиатрична болница в България „ Д-р Георги Кисьов ” в Раднево, са подали молби за овакантяване. Това заяви началникът на отделението доктор Иван Добринов.

Причината е неналичието на защита в лечебното заведение и следващият случай на експанзия от страна на пациент към работещите.

Инцидентът е станал с пациент, който е докаран от полицията за лекуване. Той е нападнал личния състав на отделението. Работещите са претърпели оскърбление с директна опасност за техния живот и живота на останалите пациенти, както и доста обиди.

След намесата на полицията нападателният пациент е краткотрайно укротен, малко по-късно обаче, той е изблъскал санитар на входната врата и е избягал.

Днес е извършен диалог с шефа на лечебното заведение доктор Владимир Трънков и представители на Регионалната здравна ревизия.

„ Исканията ми са или назначение на сериозна защита, или овакантяване на отделението, защото не мога да подсигурявам по никакъв метод живота и здравето на личния състав и на болните там “, съобщи доктор Иван Добринов пред Българска телеграфна агенция.

В отделението се лекуват над 50 мъже със взаимозависимост.

„ Капацитетът на отделението е 60 души като е постоянно съвсем цялостен. Имали сме интервали, когато сме надхвърляли и опциите си. В момента единствено Шесто мъжко поделение лекува мъже със взаимозависимост, а такова поделение за дами със взаимозависимост няма. Има единствено един профил във Второ женско поделение, само че те се лекуват дружно с психологично заболели пациенти “, споделя лекарят.

В психиатричната болница в Раднево има пет мъжки и три женски отделения.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР