ЛеБрон Джеймс вкара 48 точки за победата на Лос Анджелис

...
ЛеБрон Джеймс вкара 48 точки за победата на Лос Анджелис
Коментари Харесай

ЛеБрон Джеймс наниза 48 точки при победата на Лос Анджелис Лейкърс над Хюстън Рокетс

ЛеБрон Джеймс вкара 48 точки за успеха на Лос Анджелис Лейкърс със 140:132 над гостуващия отбор на Хюстън Рокетс в мач от следващия кръг в Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада.

За 38-годишния Джеймс това бе пети мач в последните му седем дуела, в който вкарва най-малко 35 точки. С това той към този момент има 38 072 точки в кариерата си и изостава с едвам 315 от друга легенда на Лейкърс - Карийм Абдул-Джабар, който е водач във безконечната ранглиста по маркирани точки в постоянния сезон.

Ръсел Уестбрук добави още 24 точки от пейката за триумфа на Лейкърс, а с 15 точки приключи Кендрик Нън.

За Хюстън над всички бе Алперен Шенгюн. 20-годишният турски център осъществя 33 точки при пукотевица от игра 14 от 17 и добави 15 битки и 6 асистенции на сметката си. Джейлън Грийн приключи с 23 точки за " ракетите ", а ветеранът Ерик Гордън остана с 19, само че и това не оказа помощ на гостите да избегнат 11-ата си поредна загуба.

Джейсън Тейтъм записа петия 50-точков мач в кариерата си при успеха на Бостън Селтикс със 130:118 над Шарлът Хорнетс като посетител.

Тейтъм приключи срещата с 51 точки и стана водач по най-вече 50-точкови мачове в историята на " келтите ", изпреварвайки Лари Бърд, който имаше четири сходни дуела. За да реализира впечатляващия си актив, Тейтъм вкара 7 тройки и бе прецизен при всичките си 14 опита от наказателната линия.

В отсъствието на Джейлън Браун Дерик Уайт вкара още 19 точки за Бостън, а с 16 приключи Малкълм Брогдън, като Бостън реализира 33-тата си победа в 45 мача този сезон.

За домакините от Шарлът Джейлън МакДаниелс вкара рекордните в кариерата си 26 точки, а с 25 приключи ЛаМело Бол.

Стеф Къри вкара 41 точки, а Джордан Пул добави 32 за успеха на Голдън Стейт Уориърс със 127:118 при визитата на Вашингтон Уизардс.

Шампионите изоставаха с осем точки при започване на последната четвърт, само че с помощта и на Дреймонд Грийн съумяха да извърнат резултата. Тежкото крило вкара всичките си четири стрелби от игра в последната четвърт, в това число две тройки за общо 11 точки. Грийн приключи мача със 17 точки и 10 асистенции, а Голдън Стейт към този момент е с индикатори от 22 победи и 22 загуби, с които заема седмо място в Западната конференция на НБА.

За Вашингтон най-резултатен в мача бе латвиецът Кристапс Порзингис с 32 точки. Монте Морис прибави 17 точки и 10 асистенции, а Кайл Кузма приключи с 16 точки и 11 битки.
 Деймиън Лилард избухна при победа на Портланд над Далас
Деймиън Лилард избухна при победа на Портланд над Далас

Минесота надделя Кливланд
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР