Месечната инфлация в Аржентина се понижи рязко до едноцифрено ниво

...
Месечната инфлация в Аржентина се понижи рязко до едноцифрено ниво
Коментари Харесай

Годишната инфлация в Аржентина достигна 290%

Месечната инфлация в Аржентина се намали внезапно до едноцифрено равнище през април за първи път от половин година насам. Това сочат данните от знак, който поддържа програмата за строги икономии на президента Хавиер Милей.

Цените на продуктите се покачиха с 8,8 % през април, заяви държавната статистическа организация. Това е по-малко от 11% през март, когато Милей стана президент с задачата да се бори с стремглавата инфлация в Аржентина.

Въпреки че е похвалена от Международния валутен фонд и пазарите, акцията на Милей за понижаване на разноските и дерегулацията оказва мощен напън върху жителите. Техните пари внезапно поевтиняха, до момента в който цената на съвсем всичко се повиши. Годишната инфлация е 290% .

През последните седмици президентът се похвали, че държавните облигации са отбелязали рекордни облаги.
Побеждаваме инфлацията и можете да бъдете спокойни.
Хавиер Милей, президент на Аржентина

Правителството означи първи тримесечен остатък от 2008 г насам, а Международният валутен фонд разгласи, че ще отпусне още един заем на страната в размер на 800 млн. $. Въпреки това някои специалисти предизвестяват, че намаляването на инфлацията не е безусловно икономическа победа, а по-скоро признак на мъчителна криза.
Предполагаемата по-ниска инфлация е дефлация, тъй като е обвързвана с обстоятелството, че хората не купуват, тъй като нямат задоволително пари. Нямат пари да се хранят и да си купят съществени артикули.
Орасио Авила, уредник на гратис хранене на нуждаещи се

Признаците на икономическо закъснение са на всички места в Буенос Айрес - опашките пред пазарите, където има понижения, празните места в нормално процъфтяващите заведения за хранене в града, честите стачки.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР