Курсът на новото правителство тласка България все по-близо към войната.

...
Курсът на новото правителство тласка България все по-близо към войната.
Коментари Харесай

Румен Радев обвини новото правителство, че тласка България все по-близо към войната

Курсът на новото държавно управление тласка България все по-близо към войната. Това сподели пред публицисти на летището в София президентът Румен Радев , представен от Българска телеграфна агенция.

Радев отпътува на посещаване за Австрия по покана на федералния канцлер Карл Нехамер.

" Не мисля, че политици със скромна електорална поддръжка могат да приказват и поемат тежки задължения от името на България ", добави Румен Радев.

В момента България се приготвя да даде нова пратка военна помощ на Украйна, сподели министърът на защитата. Това е смяната в позицията на страната след встъпването в служба на постоянното държавно управление на Николай Денков .

Решение на Народното събрание за военна помощ за Киев има от декември 2022 година, само че служебните кабинети и президентът Радев се.

на изпращането на военна помощ на Украйна от началото на войната, която Русия стартира през февруари 2022 година Той стимулира позицията си с изказванието, че в случай че даде оръжие на Киев, България ще бъде въвлечена във войната.

и повтаря реториката на съветските управляващи. Всички страни в Европейски Съюз дават оръжия и муниции на Украйна, само че не са воюващи страни.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР