Кучето ви вдиша и издиша дълбоко. Веднага ви прави впечатление

...
Кучето ви вдиша и издиша дълбоко. Веднага ви прави впечатление
Коментари Харесай

Защо кучетата въздишат?

Кучето ви вдиша и издиша надълбоко. Веднага ви прави усещане и даже се чувствате леко отговорни. Скучно ли му е? Или пък ви е ядосано за нещо? Дали сте се показали задоволително добре като собственик? Кучетата могат да издават разнообразни звуци, като стоновете са измежду тях. Вероятно към този момент сте се запитвали за какво кучетата въздишат!

Всъщност обяснението на това кучешко държание не е еднопосочно. Причината е, че то е предизвикано от разнообразни аргументи, а с цел да разтълкувате посланието на четириногото, би трябвало да анализирате цялостната обстановка.

Кучешките въздишки могат да се дължат на позитивни страсти, само че и на негативни, издават зооспециалистите. Точно като своите стопани, те също имат разнообразни прекарвания. Затова би трябвало да се наблюдава изцяло езика на тялото на кучето.

Нека да стартираме с негативните аргументи кучето да въздиша! Ако кучето ви гледа втренчено с необятно отворени очи, застанало е в очакваща позиция и по-късно въздиша, евентуално се усеща неудовлетворено от нещо. Например е желало да си похапне от вашата храна, до момента в който вие вечеряте, само че не сте му дали, и то се помирява, въздишайки ядосано.

 Куче в очакване

Друг вид е кучето да желае да излезе на разходка тъкмо в този момент, само че вие да не можете. И тук то ще стои в очакване, може даже да лае, да скимти и по-късно да въздиша недоволно.

Ако кучето е болно, също може да въздиша, като даже може да става въпрос за задъхване и дихателни проблеми. Разбира се, тук ще познаете повода и по неналичието на вкус при животното, залежаването и нежеланието за игра.

Кучето може да въздиша и в случай че е щастливо! Ако е било на открито на разходка или си е похапнало, а след това се е излегнало комфортно, то притваря очи и блажено въздиша. Така то демонстрира, че се отпуска и минава в положение на цялостен релакс. Тогава тялото на питомеца е изцяло неподвижно и умерено. Няма по какъв начин да сбъркате този миг, тъй като кучето ясно демонстрира, че е предостатъчно, щастливо и задоволено.

Не търсете чак толкоз бездънен смисъл в кучешките въздишки. Кучетата издават доста звуци и не всеки път това е умишлено. Освен това всяко животно е друго и има неповторимо държание.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР