Кучетата са най-интелигентните животни. Те се обучават изключително лесно, бързо

...
Кучетата са най-интелигентните животни. Те се обучават изключително лесно, бързо
Коментари Харесай

Разпознават ли кучетата лошите хора?

Кучетата са най-интелигентните животни. Те се образоват извънредно елементарно, бързо възприемат нови команди и са способни да разчитат страстите на индивида. Неслучайно кучетата се одобряват за най-хубавия другар на индивида. Освен тяхната просветеност, те имат извънредно добра, блага и любвеобилна натура.

Те са лоялни, грижовни и енергични, което ги трансформира в най-хубавия сателит на индивида.

Интелектът на тези животни е незабравим, защото е развъртян в редица аспекти. Освен в образованието, мозъкът на кучетата работи съвършено и за различаване на непознатите мисли, държание и темперамент. Всички тези качества са с помощта на тяхното подушване.

Според проучвания, 2/3 от мозъка на кучетата действа толкоз дейно точно поради носа. Тези животни прекарват огромна част от времето си, като подушват разнообразни обекти, които предизвикат техния интерес. По този метод те ги изследват и извличат нужната информация.

Затова не е загадка за никого, че при първа среща на кучето с чужд човек, първото нещо, което животното прави, е да подуши съответния човек. Този развой се смята за запознаване, през което кучето открива първия си контакт и преценя индивида насреща.

Разпознават ли кучетата неприятните хора? Първото нещо, което това животно усеща, е страхът. Ако кучето усети, че се опасяват от него, това инстинктивно поражда неустановеност и боязън, по тази причина то стартира да лае. Освен страха, то може да усеща дали може да се има вяра на този човек или не.

Кучето може да разтълкува човешките планове. Едно от научните проучвания сочи, че животното реализира сходни открития, като надушва химическите промени във феромоните. Именно тези промени показват, че индивидът насреща не е благосклонен и алармират за това на кучето.

 Какво усещат кучетата

Впечатленията на животното могат да бъдат отчетливо видяни. При разходки, постоянно се случва кучето да спре и да желае да подуши инцидентен минувач. Това е явен знак, че то харесва индивида насреща и желае да реализира контакт.

Ако обаче кучето реагира остро на индивида, който стои и му се усмихва, то това значи, че животното изпитва мощно съмнение против него. Най-вероятно повода е, че кучето усеща химични промени, които му подсказват, че този човек няма положителни планове. И за това учените смятат, че кучетата разпознават неприятните хора.

Вижте още по тематиката за животните и неприятните хора.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР