Кучетата отдавна са получили нашите признания за своите атлетични умения

...
Кучетата отдавна са получили нашите признания за своите атлетични умения
Коментари Харесай

Кои са най-бързите и най-атлетичните породи котки

Кучетата от дълго време са получили нашите самопризнания за своите атлетични умения и това е разбираемо: доста от тях са в действителност положителни в пъргавината. Но не трябва да подценяваме и котките като бързи и атлетични животни.

Те заслужават доста повече самопризнание, в сравнение с нормално получават за впечатляващата си скорост, умелост и сръчност. Ще ви срещнем с едни от най-бързите и най-атлетичните породи котки на планетата.

Тези от вас, които търсят котки, с които да се гушкат през целия ден, това може да не са породите за вас — тези котенца обичат да са в непрекъснато придвижване.

Египетската мау е грациозна и бърза котка

Способността на атлетичния и чевръст египетски мау да тича до 48 км/ч го прави най-бързата порода домашни котки на планетата. Ако това не е задоволително впечатляващо, мощните му крайници нормално могат да го катапултират на високи места като рамото ви или кухненския плот с лекост.

Абисинската котка е атлетична

Ще ви бъде мъчно да намерите абисинец, който непринудено ще седи имобилен. Тази атлетична порода нормално избира да е в придвижване. Насочете нейната сила, просветеност и атлетизъм, като и осигурите хранителни пъзели, научите я на трикове и (след като получите зелена светлина от вашия ветеринар) я обучите в котешка сръчност.

Сомали е бърза котка

 Котка сомали е бърза

Като дългокосместа вариация на абисинците, сомали котките също имат впечатляващи атлетични качества. Тяхното гъвкаво, мускулесто тяло и мощни, тънки крайници, съчетани със мощна просветеност и палав темперамент, ги вършат страхотна порода за образование на трикове, пъргавост (ако здравето позволява) и вървене на каишка.

Бенгалската котка е пъргава

Ако концепцията ви за съвършен ден е да гледате Netflix с вашето коте до себе си, тогава бенгалците може да не са идеалната порода за вас. Типичните бенгалски котки постоянно са в придвижване и нормално могат да бъдат открити да играят на донасяне на предмети, да се катерят на високи места и да вършат каквото могат, с цел да привлекат вниманието ви. Бенгалците нормално не обичат да бъдат пренебрегнати и ще изискват взаимоотношение, даже в случай че това значи да скачат върху неразрешени места или да откраднат вашите полезности.

Савана е енергична котка

Първоначално отгледана от сервал и домашна котка, Савана е диво изглеждаща порода, известна със своя атлетизъм, просветеност и безпределно любознание. Едно от обичаните и занимания е катеренето на високи места, а дългото и тяло и дългите и крайници и оказват помощ да се издигне по-високо, в сравнение с евентуално си мислите, че една котка може да отиде. Ако споделяте дома си с котка савана, уверете се, че всяко място, до което тя може да се изкуши да се изкачи, е обезопасено и безвредно.

 Савана е атлетична котка

Манкс е бърза порода

Тя може да няма опашка, само че това не забавя манкса. Тя може да скача и да форсира през къщата, като че ли няма на следващия ден. Внимавайте за острите и завои и бързи прекъсвания - ще си помислите, че е мини спортна кола във формата на котка.

Сиамската котка е доста бърза

Когато тя не се пробва да поддържа връзка с вас, евентуално ще откриете, че дейната и безпределно любопитна сиамка пуска кранове, отваря шкафове или намира нови скривалища. Помогнете и да се предпазите от проблеми, като и давате хранителни пъзели, учите я на трикове и (ако здравето позволява) я обучавате на сръчност. Просто бъдете подготвени: вашата сиамка евентуално ще се опита да образова вас. Все отново знаете, че си имате работа с една от най-атлетичните породи котки.

 Сиамската котка е пъргава

Оцикетът е дейна порода

Оцикет е основан да бъде бърза и пъргава котка: тялото му е огромно, солидно и мускулесто и е отгледан от абисинци, сиамски и американски късокосмести - всички атлетични породи. Оцикет са склонни да бъдат общителни, тъй че ги занимавайте интензивно, като ги включвате в живота си, когато е допустимо.

Ориенталската късокосместа котка е бърза

Дълга, гъвкава и стройна, атлетичната ориенталска котка се привързва доста към обичаните си хора - и изисква те да я забавляват. Ако не сте в близост през елементи от деня, тя евентуално е в положение да се забавлява сама, само че не се изненадвайте да я намерите върху хладилника или отваряща чекмеджета.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР