Критики от Продължаваме промяната към Комисията за защита на потребителите,

...
Критики от Продължаваме промяната към Комисията за защита на потребителите,
Коментари Харесай

Кирил Петков: КЗК действа като Комисия за защита на високите цени

Критики от " Продължаваме промяната " към Комисията за отбрана на потребителите, а мотивът за тях позицията на КЗП, която се разгласи срещу по-ниските цени на хранителни артикули от първа нужда. Така антимонополният регулатор спря самодейността на Министерството на стопанската система „ Достъпно за вас “.

" Антимонополният регулатор с управление, директно обвързано с ГЕРБ и с изминал мандат, се разгласи против ползите на българските жители и против ограниченията на държавното управление срещу инфлацията. Комисия за защита на конкуренцията се пробва да попречи на въвеждането на мярка за понижаване на цените на хранителни артикули от първа нужда, като даде мнение срещу самодейността на Министерството на стопанската система и промишлеността „ Достъпно за вас “ с причини без никакво правно съображение ", се споделя в позиция на Политическа партия, изпратена до медиите.

Вместо концепцията на министър Богдан Богданов, която получи първичната поддръжка от комерсиалните вериги, съгласно Комисия за защита на конкуренцията допустима мярка за справяне с растежа на цените е „ даване на самостоятелни пакети хранителни артикули и обезпечаване на топъл обяд “, подчертават от партията.

Според тях позицията на комисията показва " незаконна институционална безнаказаност и наподобява като следващата предизборна “бухалка ”, с която се нападна кабинета “Денков ” предизборно. " Това за следващ път удостоверява какъв брой належаща е смяната в управленията на регулаторите, което ние от ПП-ДБ ще сложим като приоритет още в първите дни след възобновяване на работата на Народното събрание ", ангажират се от групировката.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР