Кристин Лагард, председател на Европейската централна банка (ЕЦБ), наскоро сподели

...
Кристин Лагард, председател на Европейската централна банка (ЕЦБ), наскоро сподели
Коментари Харесай

Синът на президентът на ЕЦБ е изгубил всичко в криптовалути

Кристин Лагард, ръководител на Европейската централна банка (ЕЦБ), неотдавна показа виц за претърпяното от сина ѝ, който изгубил инвестицията си в дружество за криптовалути.

Лагард описа с възприятие за комизъм по какъв начин синът ѝ не се вслушал в препоръките ѝ по отношение на вложението в криптовалути и в последна сметка изгубил забележителна част от инвестицията си.

По време на полемика със студенти във Франкфурт Лагард загатна решението на сина си да пренебрегне предизвестията ѝ, като съобщи:

Известна с сериозната си позиция във връзка с криптовалутите, Лагард непрекъснато акцентира рисковете, свързани с този нововъзникващ клас активи. По време на мандата си като президент на ЕЦБ Лагард насочи вниманието на банката към изследване на цифрова валута на централната банка (CBDC), наречена цифрово евро.

Тази самодейност има за цел да противодейства на възходящото въздействие на частно издадените криптовалути.

Тя счита , че вложителите, които избират криптовалути, могат да се научат по сложния метод като нейния наследник, защото съгласно нея активът е умозрителен, ненужен и постоянно се употребява от нарушители за противозаконна активност:

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР