Кремъл обяви, че новите санкции, които САЩ въведе срещу Русия

...
Кремъл обяви, че новите санкции, които САЩ въведе срещу Русия
Коментари Харесай

Москва обяви новите антируски санкции за незаконни и неприемливи

Кремъл разгласи, че новите наказания, които Съединени американски щати вкара против Русия поради отравянето на Сергей Скрипал и щерка му Юлия, за неприемливи и противозаконни.
 Съединени американски щати постановат нови наказания против Русия с претекст отравянето на Скрипал
Това разгласи представителят на президента Владимир Путин Дмитрий Песков. 

" Смятаме за изрично недопустимо обвързването на новите наказания, които считаме за противозаконни, със " случая Солсбъри ". Още един път по най-решителен метод отхвърляме всевъзможни обвинявания в подтекста на допустима съпричастност на съветската страна към това, което стана в Солсбъри ", разгласи Песков.

Той акцентира, че не може да става и дума Русия да има връзка с потребление на химическо оръжие. 

" Още повече ние не можем даже еднопосочно да приказваме за това, че е употребявано такова във Англия, защото не разполагаме с никаква информация и нямаме отговор на нашето предложение към английската страна за взаимно следствие на този случай, който провокира нашето съществено безпокойствие ", сподели още Песков. 

По думите му решението на Съединени американски щати да наложат нови наказания против Москва се разминават с градивната атмосфера, в която е минала срещата сред водачите на двете страни в Хелзинки. 

" Подобни решения, взети от американската страна, са безусловно вражески и едва ли могат да се асоциират с тази нелека, само че градивна атмосфера от последната среща на двамата президенти ", добави той. 

Говорителят на Путин сподели, че съгласно Кремъл към момента е рано да се приказва за ответни ограничения от страна на Москва, като добави, че Русия резервира вярата за възобновяване на градивните връзки с Вашингтон, което е в интереса на двете страни, само че и на целия свят. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР