Краят на тенис сезона наближава, което означава, че е време

...
Краят на тенис сезона наближава, което означава, че е време
Коментари Харесай

Схемата в Париж: Джокович и Надал в една половина, Алкарас с труден път

Краят на тенис сезона наближава, което значи, че е време да се състои и последният шампионат от сериите " Мастърс 1000 " за годината в Париж. Той ще бъде и последният късмет за някои от играчите да си завоюват квота за Финалния Мастърс на 8-те най-хубави за сезона, като към този миг свободните места са единствено три. В конкуренцията в зала " Берси "  ще можем да следим по-голямата част от елита на международния тенис, като измежду участниците са и двете величия Новак Джокович и Рафаел Надал, а дано в този момент разгледаме в елементи какво ни чака през идната седмица.

Схемата се оглавява от международния №1 Карлос Алкарас, който почива на старта и ще започва с дуел против Аслан Карацев или Йошихито Нишиока. Впоследствие на пътя на испанеца би могъл да застане нашият Григор Димитров, само че за тази цел българинът преди този момент ще би трябвало да се оправи със съпротивата на Ботик ван де Зандсхулп и Матео Беретини. В същата четвъртина на схемата попадат още Андрей Рубльов, Хуберт Хуркач, Холгер Руне и Стан Вавринка, като последните двама от изброените ще премерят сили още на старта.

Даниил Медведев, който е подложен под номер две в шампионата, ще открие присъединяване си против спечелилия от срещата сред Себастиан Корда и Алекс Де Минор, а пък възможна победа най-вероятно би му осигурила среща с 16-ия подложен Франсис Тиафо. Сред вероятните варианти за конкурент на руснака в четвъртфиналите пък са Феликс Оже-Алиасим и Тейлър Фриц, като в тази част от схемата попадна и някогашният №1 Анди Мъри.

Шестият подложен Новак Джокович пък попадна в третата четвъртина от схемата, където лидер е Каспър Рууд. В откриващия си дуел сърбинът ще се изправи против Диего Шварцман или Максим Креси, а след това по всяка възможност ще го чака дуел против Яник Синер. Ако успее да преодолее и това затруднение, то за 21-кратния първенец от Шлема би последвал конфликт с някого всред Каспър Рууд, Марин Чилич и Лоренцо Музети.

В най-долната част от схемата пък се намира Рафаел Надал, който би могъл да срещне Джокович в полуфиналната фаза. За да доближи до този стадий обаче, Матадора ще би трябвало първо да се оправи със съпротивата на Роберто Баутиста Агут или Томи Пол, след което е допустимо да се изправи против различен собствен съотечественик в лицето на Пабло Кареньо Буста. В четвъртфиналите пък испанецът може да чака среща със Стефанос Циципас, като измежду останалите тенисисти, които може да му застанат на пътя към полуфиналите, са Камерън Нори и Борна Чорич.

Пълната скица за Мастърса в Париж можете да разгледате тук:

Paris singles draw (pdf view)
— Michal Samulski (@MichalSamulski)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР