Краткият живот на батерията е сред нещата, от които най-много

...
Краткият живот на батерията е сред нещата, от които най-много
Коментари Харесай

6 начина да удължите живота на батерията на телефона си

Краткият живот на батерията е измежду нещата, от които най-вече се оплакват потребителите на смарт телефони. Нерядко даже се чуват изпълнени със страдание мнения за времето, когато телефоните не бяха " умни ", само че пък устояха по седмица с едно зареждане.

Има обаче по какъв начин всеки от нас да удължи живота на батерията на устройството си. От Mashable ни поучават по какъв начин.

1. Разберете какво изтощава батерията ви.

В Settings > Battery ще получите визия за това какъв брой сила употребява всяко приложение. Затворете приложенията, които изтощават батерията, когато не ги употребявате.

2. Low Power Mode.

Low Power Mode (за iOS) може да ви помогне, когато батерията ви е на 20% или по-ниска. Той стопира фоновите приложение и автоматизираните изтегляния. Можете да включите режима в Settings > Battery.

3. Деактивирайте услугите за местонахождение

Някои приложения поредно наблюдават местоположението ви, даже когато не ги употребявате, което лишава от живота на батерията.

4. Не използвайте данни, когато можете да употребявате Wi-Fi

Не единствено, че клетъчните данни са скъпи, само че също по този начин изискват повече достъп до батерията, в сравнение с клетъчната мрежа. За да включите Wi-Fi, прекарайте пръст нагоре и изберете иконата „ Wi-Fi “ в горната лява част на Control Center.

5. Изключете автоматизираното обновена на наличие за обособените приложения

Много приложения непрестанно актуализират наличието си, даже когато не ги употребявате, а това се отразява зле на батерията. За да измененията това отидете в Settings > General > Background App Refresh и изключете опцията Background App Refresh.

6. Когато нямате клетъчно покритие, използвайте самолетен режим

Ако се намирате в регион без клетъчно обслужване, устройството евентуално харчи доста сила, търсейки сигнал. Ако знаете, че скоро няма да получите сигнал, отворете Control Center и включете самолетен режим.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР