Крал Чарлз Трети пристигна Уестминстърското абатство за церемонията по коронацията

...
Крал Чарлз Трети пристигна Уестминстърското абатство за церемонията по коронацията
Коментари Харесай

Чарлз Трети пристигна в Уестминстърското абатство за коронацията си

Крал Чарлз Трети дойде Уестминстърското абатство за церемонията по коронацията си, която се организира в събота, 6 май. Той наследи на трона своята майка кралица Елизабет Втора, която умря на 8 септември 2022 година

Чарлз беше провъзгласен за крал на гала два дни след гибелта на Елизабет Втора. Коронацията е моментът, в който той получава обществено висшата глоба за властта си и поема отговорности към поданиците си, страната и вярата.

“Идвам не с цел да ми служат, а с цел да послужвам ”, сподели Чарлз Трети в Уестминстърското абатство, където се организира церемонията.
 Чарлз Трети и Камила пътуват към Уестминстърското абатство
Крал Чарлз и кралицата консорт Камила дойдоха в Уестминстърското абатство от Бъкингамския замък в позлатена черна държавна колесница, направена за диамантения празник на трона на кралица Елизабет Втора. Това е в прорез с традицията, съгласно която монархът стига до абатството със златна държавна колесница

Церемонията се води от архиепископа на Кентърбъри Андрю Джон.

На службата участват 2200 души, в това число кралското семейство, задгранични монарси и държавни и държавни ръководители. България е показана от служебния министър председател Гълъб Донев. Присъстват и Цар Симеон и брачната половинка му Маргарита.

74-годишният Чарлз Трети ще бъде 40-ият монарх, коронясан в Уестминстърското абатство от 1066 година до момента.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР