Крал Чарлз III направи първото си обръщение към нацията. Речта

...
Крал Чарлз III направи първото си обръщение към нацията. Речта
Коментари Харесай

Крал Чарлз III направи първо обръщение към нацията

Крал Чарлз III направи първото си послание към нацията. Речта му беше излъчена наживо по Би Би Си.

Кралят сподели, че изпитва дълбока тъга от гибелта на майка си, кралица Елизабет II и се закле да продължи до края на живота си службата си в интерес на нацията.

" Говоря Ви с възприятие на голяма тъга. През целия си живот Нейно височество кралицата, моята майка, беше ентусиазъм за мен и моето семейство. Кралица Елизабет живя живот, изпълнен с добрина и ще липсва извънредно доста на всички ни ", сподели Чарлз III.

" Неината посветеност и отдаденост като суверен бяха непоколебими през времена на разтърсвания и напредък, в наслада и в горест ", съобщи новият крал.



" По време на нейната работа в името на народа тя съумя да сплоти непрекъснатата обич към традицията с онази безстрашна прегръдка на напредъка, която ни прави велики като нация ", уточни Чарлз III и добави: " Привързаността, възхищението и уважението, които тя въодушевяваше, се трансфораха в отличителна линия на нейното ръководство. Отдавам респект към паметта на моята майка и уважавам нейният живот в работа. Знам, че нейната кончина донесе голяма горест за толкоз доста от Вас. Споделям това възприятие на загуба с всички Ви ”.

Речта на крал Чарлз беше излъчена и в лондонската катедрала „ Сейнт Пол “, където към 2000 души участваха на възпоменателна работа за кралицата.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР