КПКОНПИ е започнала данъчна ревизия на зам.-изпълнителният директор на приходната

...
КПКОНПИ е започнала данъчна ревизия на зам.-изпълнителният директор на приходната
Коментари Харесай

КПКОНПИ погна дясната ръка на Румен Спецов в НАП /снимки/

КПКОНПИ е почнала данъчна проверка на зам.-изпълнителният шеф на приходната агенци Национална агенция за приходите Георги Димов поради подадена от него декларация с погрешно наличие, написа Lupa.bg.
Според думите му, Георги Димов е бил махленски, че не е заявил първокласна лимузина „ Ауди “ А8 на стойност 195 000 лева, както и апартамент от 170 кв.м. в столичния кв. „ Стрелбище “.
Данъчната проверка, която специалистите на КПКОНПИ ще извършат в идващите месеци против Георги Димов, обгръща интервал с 5-годишна отминалост.
Наскоро седмичникът „ Уикенд “ писа, че Георги Димов и назначени от него чиновници от Главна дирекция „ Фискален надзор “ са станали обект на следствие от страна на ДАНС, Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Причина за това са подадените десетки сигнали за корупция и рекет в изключително огромни размери. Твърди се, че единствено за 2022 година
Георги Димов е разписал връщането на Данък добавена стойност на компании със съмнителна активност и документи в размер на 2.2 милиарда лв.. Има данни, че немалка част от възобновеното непозволено Данък добавена стойност е вследствие на корупционна скица, в която вземат участие Георги Димов и най-малко трима чиновници от отдел „ Фискален надзор “.
Георги Димов встъпи в служба като заместник-диретор на Национална агенция за приходите напролет на 2021 г, малко откакто културистът Румен Спецов зае директорския пост в приходната организация. Само преди месец Румен Спецов беше уволнен от служебния министър председател Гълъб Донев, само че дясната му ръка Димов резервира мястото си. Той е излязъл в отпуск по болест и заради тази причина новият шеф на Национална агенция за приходите Борис Михайлов не може да му връчи заповедта за уволняване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР