КОВИД-добавките към пенсиите на всички пенсионери в размер на 60

...
КОВИД-добавките към пенсиите на всички пенсионери в размер на 60
Коментари Харесай

60/40 удължена до 30 юни, КОВИД-добавките - също

КОВИД-добавките към пенсиите на всички пенсионери в размер на 60 лева ще се изплащат до края на юни 2022 година, оповестиха от МТСП. Националният застрахователен институт ще продължи да превежда и еднократната добавка от 75 лева на всички пенсионери, които от 1 януари до 30 юни 2022 година завършат цялостен имунизационен курс против КОВИД или имат сложена първа доза от 1 до 30 юни. До юни в това число ще се изплащат и изравнителни добавки към пенсиите на хората, които през януари са получили по-ниска обща сума от сбора на КОВИД-добавка и пенсия спрямо декември 2021 година

ТЕЛК решенията, чийто период е изминал по време на изключителното състояние или изключителната епидемиологична конюнктура, ще важат до 30 юни. До същата дата служебно се удължава и срокът за погашение на пенсиите за неработоспособност по експертни решения, които са изтекли по време на изключителното състояние или изключителната епидемиологична конюнктура. Тези пенсии ще продължат да се получават и след 30 юни, в случай че до тогава хората са преосвидетелствани и в Национален осигурителен институт са постъпили данни за избрания нов период на инвалидността.

Действието на мярката „ 60 на 40 “ ще бъде удължено до 30 юни при опазване на досегашните условия. През цялата 2022 година до 90 дни неплатен отпуск ще се зачита за трудов и застрахователен стаж.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР