Космическата агенция на Великобритания (UKSA) ще подкрепи изследванията на най-големия

...
Космическата агенция на Великобритания (UKSA) ще подкрепи изследванията на най-големия
Коментари Харесай

Rolls-Royce си спечели £2,9 млн. за своя лунен ядрен реактор

Космическата организация на Англия (UKSA) ще поддържа проучванията на най-големия европейски производител на реактивни мотори – Rolls-Royce, който изследва опцията за потребление на нуклеарна сила на Луната. UKSA съобщи, че ще даде финансиране в размер на 2,9 млн. паунда за създаването на лунен модулен нуклеарен реактор.

Новите средства са в допълнение към 249 хиляди паунда, предоставени от UKSA за финансиране на изследване през 2022 година Програмата Micro-Reactor цели да създаде технология, която да обезпечава сила на хората да живеят и работят на Луната.

„ Ядрената сила има капацитета да усили фрапантно продължителността на бъдещите лунни задачи и тяхната научна стойност “, акцентира в изказване UKSA.

Rolls-Royce ще работи по плана с редица организации, в това число Центъра за проучване на напредналото произвеждане и нуклеарния AMRC към Университета в Шефилд, както и с Оксфордския университет.

„ Разработването на галактическа нуклеарна сила предлага неповторим късмет да подкрепим новаторски технологии и да развием нашата база от умения в региона на нуклеарната енергетика, науката и галактическото инженерство “, съобщи Пол Бейт, основен изпълнителен шеф на Космическата организация на Обединеното кралство.

Бейт добави, че проучванията на Rolls-Royce „ могат да положат основите на зареждането на непрестанно човешко наличие на Луната, като в същото време укрепят по-широкия галактически бранш на Обединеното кралство, основат работни места и генерират спомагателни вложения “.

Според Агенцията на Англия Rolls-Royce (да не се бърка с Rolls-Royce Motor Cars), която е благосъстоятелност на BMW – се стреми „ да има подготвен реактор, който да изпрати на Луната до 2029 година “.

Новината идва в миг, когато НАСА напредва с програмата си „ Артемида “, ориентирана към основаването на така наречен „ стабилно наличие на Луната “, което стъпка към бъдещи задачи до Марс.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР