Коронавирусът, който причинява заболяването COVID-19, вероятно е бил изпуснат от

...
Коронавирусът, който причинява заболяването COVID-19, вероятно е бил изпуснат от
Коментари Харесай

Бивш здравен шеф на САЩ за вируса: Малко вероятно е да "се превърна в един от най-заразните в човешката история"

Корона вирус ът, който предизвиква болестта COVID-19, евентуално е бил изтърван от лаборатория в китайския град Ухан, съобщи някогашният шеф на американските Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите Робърт Редфийлд, съобщи Ройтерс.

Теорията, че вирус ът е изтърван от китайска лаборатория, която бе отхвърлена от огромен брой епидемиолози, сътвори напрежение сред Китай и Запада, отбелязва Ройтерс.

" Аз не преставам да считам, че най-вероятният генезис на вирус а в Ухан е лаборатория, от която той е бил изтърван. Не е нещо извънредно респираторни вирус и, подлагани на обработка в лаборатории, да заразят чиновник на лабораторията ", сподели Редфийлд в изявление за телевизия Си Ен Ен.

Според Редфийлд е малко евентуално вирус ът, който " се трансформира в един от най-заразните в човешката история " да се е зародил в прилепи, както настояват мнозина специалисти.

Мнението на Редфийлд, който оглавяваше Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите по времето на мандата на някогашния американски президент Доналд Тръмп, бе споделяно, по време на ръководството на Тръмп, от други високопоставени представители на държавното управление на някогашния президент, в това число някогашният държавен секретар Майк Помпейо. Той съобщи неотдавна, че има съществени доказателства за лабораторния генезис на вирус а, само че не показа никакви доказателства за изказванията си. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР