Корнелия Нинова се изказа много остро пред журналисти в парламента

...
Корнелия Нинова се изказа много остро пред журналисти в парламента
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Меморандумът е позор за ПП-ДБ и шамар за Борисов

Корнелия Нинова се изрече доста остро пред публицисти в Народното събрание за предлагането на ПП-ДБ към ГЕРБ-СДС за сключване на меморандум за ръководство сред тях.

Това е меморандум на позора на “Продължаваме Промяната – Демократична България ”. Партиите, които щяха да изчегъртват ГЕРБ, арестуваха Борисов и щяха да сменят модела на ръководство, в този момент оферират същия модел и на Борисов- 50 % от страната. Това разяснява водачът на “БСП за България “.

По думите на Нинова меморандумът е признание, че сглобката съществува само, с цел да разпределя постове. Тези хора се събраха само, с цел да си разпределят страната и да я овладеят през регулатори и Висш правосъден съвет, ето го доказателството – документално, уточни Нинова. Относно регулаторите Нинова разяснява, че в регулаторите не би трябвало да има политически фигури, с цел да са самостоятелни. Тези регулатори управляват цялата стопанска система и всички публични връзки, там би трябвало да има самостоятелни и честни хора, добави Нинова. 

Няма нито ред за политики, за хора, за опазване на здравето, разяснява тя.

Нинова добави, че меморандумът е доста гласовит пестник за Бойко Борисов. Ако въобще ГЕРБ седнат на договаряния по този меморандум, значи, че той е “поставил на колене ” партията си пред ПП-ДБ. Единственият излаз от тази обстановка е избори две в едно, безапелационна е Нинова.

В полемиката по оферти меморандум се включи и ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски. Пред публицисти той съобщи, че “В “делкане ” няма да участваме ”.

“Виждам, че някой желае да си делне страната по един доста другоземен метод. Видяхме, че сътрудниците обичат да се бутат в регулаторите ”, разяснява Пеевски. За мен е неуместно в някакъв меморандум да има предпочитание за делба на правосъдната власт, антикорупционни организации, правосъдна власт. Това е нечувано за мен, сподели още депутатът.

Водихме тези диалози с сътрудниците преди този момент и мислех, че те се майтапят, че в действителност ще изискат да си делнат правосъдната власт, да си делнат службите. Виждаме всичко вътре, няма нищо за хората в това нещо, разяснява Пеевски. “ГЕРБ да си преценят, ние сме споделили, че не участваме, в това няма нищо за хората, има единствено делкане на служби, делкане на прокуратура, делкане на съд, делкане на антикорупционна организация ”, добави той.

Ние ще се противопоставим с това, че няма да подкрепим това делкане, според Конституцията, където има блокираща квота 160 гласа. Ние в делкане няма да участваме, съобщи Пеевски, запитан по какъв начин ще се опълчват на това.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР