Кори Гоф е сочена от мнозина за наследничката на Серина

...
Кори Гоф е сочена от мнозина за наследничката на Серина
Коментари Харесай

Железният се обръща към тениса: Майк Тайсън с основа заслуга за успехите на Гоф

Кори Гоф е посочена от мнозина за наследничката на Серина Уилямс в WTA Тура и отдавна насам трябваше да оправдава големите упования към себе си, откакто единствено на 15 години се трансформира в най-младата тенисистка с победа в главната скица на Уимбълдън и от този момент носи етикета на " дете-чудо " в спорта. Разбира се, то наследството на сестрите Уилямс може да бъде голяма привилегия, само че и тежък психически товар, който тормозеше съществено тийнейджърката до предишния сезон, когато тя най-сетне разкри изцяло своя капацитет,за да доближи до финала на Ролан Гарос и да дебютира в топ 5 на международната класация.

Стартът на сегашния сезон пък е повече от обещаващ за американката, която завоюва трофея в Окланд и започва присъединяване си на Аустрелиън Оупън с безапелационен триумф, а наподобява една друга спортна легенда има сериозна роля в напредъка на международната номер седем.

Става въпрос за самия Майк Тайсън, който от известно време насам дава боксови уроци на тенисистката и наподобява се е трансформирал в наставник за нея. Самата Гоф споделя, че е имала потребност от допир с сходен спорт, тъй като в предишното е страдала от това, че не е задоволително борбена и повратлива на корта, а някогашният безспорен международен първенец е възпитал в нея и двете качества, като също така оказва помощ с скъпи препоръки от опита на някогашен първокачествен спортист.

" Исках да последвам стъпките на Ема Радукану и също да печеля допустимо най-рано купа от Шлема. Именно по тази причина имах потребност да включва нова интензивност в предсезонната си подготовка и благодарение на Серина съумях да се свържа с Майк. Той до момента е давал уроци само на нея и за мен е огромна част, че се съгласи да работим дружно. В момента се усещам по-силна и готова от всеки път " - признава 19-годишната състезателка.

Самият Тайсън пък не пести суперлативи за сънародничката си и я вижда като предстоящ доминант в спорта, тъй като пред нея има прекалено много време и място за възстановяване, до момента в който съгласно него множеството други топ тенисистки към този момент са достигнали пика на своята кариера.

Припомняме ви, че през днешния ден Гоф ще се изправи точно против Радукану и занапред ни следва да забележим кой ще надделее в дебютното издание на един от мачовете, които евентуално постоянно ще следим във финалите на най-големите шампионати за в бъдеще.

Източник: Firstssportz

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР