Кораб на китайските военноморски сили е изстрелял лазер към австралийски

...
Кораб на китайските военноморски сили е изстрелял лазер към австралийски
Коментари Харесай

Китайски кораб насочи лазер към австралийски боен самолет

Кораб на китайските военноморски сили е изстрелял лазер към австралийски военен аероплан, летящ над северните подстъпи към Австралия, евентуално застрашавайки човешки животи, заяви през днешния ден австралийското министерство на защитата.

Военноморският аероплан P-8A Poseidon засече лазер, който е излъчен от военноморския транспортен съд на Народноосвободителната войска на Китай, се споделя в изказване на австралийското министерство на защитата.

„ Лазерното осветяване на аероплан от китайски транспортен съд е сериозен случай за сигурността. Подобни действия могат да застрашат човешки живот. Ние изрично осъждаме непрофесионалното и рисково военно държание “, се споделя в изказване на австралийското министерство.

По време на случая китайският боен транспортен съд е плавал на изток с различен PLA-N през Арафурско море, сред северния бряг на Австралия и южния бряг на Нова Гвинея, заяви министерството.

Министерството на защитата заяви, че двата кораба в това време са прекосили пролива Торес и са влезнали в Коралово море.

Отношенията сред Австралия и Китай, най-големият търговски сътрудник на Австралия, се утежниха, откакто Канбера изхвърли Huawei от своята широколентова 5G мрежа през 2018 година, стегна законите против намесата на външната политика и прикани за без значение следствие на произхода на ковид.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР