Координираните усилия на всички участници в гасенето на големия пожар

...
Координираните усилия на всички участници в гасенето на големия пожар
Коментари Харесай

Ядрото на гръцкия национален парк Дадия е оцеляло след големия пожар

Координираните старания на всички участници в гасенето на огромния пожар в Североизточна Гърция през последните дни са съумели да спрат напредването на огъня към строго предпазената зона на националния парк Дадия и са предотвратили унищожаването на хабитатите на доста биологични типове, които населяват региона. Това заяви в обява във Facebook шефът на гръцкия клон на Световния фонд за природата Димитрис Каравелас, представен от телевизия Скай и Българска телеграфна агенция.

В обявата си Каравелас написа, че основна част от ядрото на парка е жива и неизгоряла.

Обнадеждаващи са данните, получени от цифрови предаватели, които демонстрират, че множеството обитаващи парка черни лешояди се връщат в гнездата си, с цел да се погрижат за дребните, споделя и Силвия Закак, биолог в ръководството на националния парк.
 
Националният парк Дадия с повърхност от 428 кв. км. е ситуиран покрай границата сред Гърция и Турция по долното течение на р. Еврос (Марица). Той е прочут изключително с огромния брой редки грабливи птици, които го населяват.

В средата на предходната седмица в региона избухна огромен пожар, който мина през хиляди хектари горски площи и засегна част от парка. Вчера управляващите оповестиха, че обстановката с пожара се усъвършенства и съвсем всички огнища са под надзор.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР