Концептуална визуализация на Mars Dune Alpha(източник: ICON) НАСА търси доброволци, които

...
Концептуална визуализация на Mars Dune Alpha(източник: ICON)
НАСА търси доброволци, които
Коментари Харесай

НАСА се готви да изпрати хора на Марс до 2037 г.


Концептуална визуализация на Mars Dune Alpha
(източник: ICON)

НАСА търси доброволци, които да оказват помощ на организацията в задачата да изпрати хора на Марс до 2037 година „ Високомотивирани хора ” ще вземат участие в опит за целогодишен живот върху модел на повърхността на Марс. Участниците ще живеят в модул от 157 квадратни метра, отпечатан на ICON 3D принтер.

Първите хора, които отиват на Марс, ще се сблъскат освен с физически проблеми заради особеностите на планетата, само че и с психически. За да се разбере по какъв начин изолацията в необикновени условия въздейства на човек, НАСА провежда специфични стратегии на Земята.

Експериментът е наименуван „ Mars Dune Alpha ”. Самата стратегия се състои от три етапи, като първата стартира през 2022 година През годината четирима души ще живеят в цялостна изолираност в изкуствено местообитание на Червената планета.

„ Ще симулираме проблемите с местообитанията, с които могат да се сблъскат задачите на Марс, в това число ограничавания на ресурсите, щета на оборудването, закъснение на връзката и други фактори ”, се споделя в на НАСА.

„ Мисиите на екипажа могат да включват симулирани галактически разходки, научни проучвания, виртуална действителност и роботизиран надзор и известия. Резултатите ще дават значими научни доказателства за тестване на съществуващи системи и създаване на нови решения ”.

Приемането на заявки стартира на 6 август и ще продължи до 12 септември 2021 година Желаещите да вземат участие би трябвало да са на възраст сред 30 и 55 години, да имат магистърска степен по STEM (наука, технологии, инженерство и математика) и минимум две години подобаващ професионален опит.

Кандидатите ще би трябвало да преминат специфични проби, симулиращи изискванията, пред които са изправени астронавтите по време на дългите си задачи. Участниците в опита обаче няма да пътуват до Червената планета в бъдеще.

Модулът за плана ще бъде построен в галактическия център на НАСА в Хюстън. Вътре всеки член на екипажа ще има свои лични пространства за спане. Модулът ще включва също работни места, медицински станции и лаборатории за развъждане на храни.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР