Контраофанзивата за връщане на украински територии, които са под контрола

...
Контраофанзивата за връщане на украински територии, които са под контрола
Коментари Харесай

Евронюз: Украинската контраофанзива започна на 3 фронта

Контраофанзивата за връщане на украински територии, които са под контрола на Русия, стартира.

Това заяви Институтът за проучване на войната. 

Информацията първо бе обявена във " Вашингтон пост ".

Руските медии още предходната седмица оповестиха, че Украйна е почнала контраофанзивата, само че управляващите в Киев отхвърлиха.

Според източници на Euronews контранастъплението ще се разгърне на минимум три фронта - Бахмут, Вухледар, с цел да раздели съветската линия на две и в региона на Запорожие, като задачата евентуално е руснаците да бъдат изтласкани към Крим. 

От Киев от дълго време дават сигнали, че няма да оповестят началото на контраатаката.

Според разбора на Института за проучване на войната, тя няма да се разгърне като единична огромна интервенция, а евентуално ще се състои от доста контрадействия на многочислени места с друг размер и активност в продължение на седмици. Според тинк-танка в първичния стадий би трябвало да се чакат неуспехи, може да се следят и най-големите украински загуби, защото включват навлизане в готови отбранителни позиции.

Междувременно спасителни екипи продължават да работят ден и нощ в търсене на хора, блокирани поради наводнението след взрива на стената на язовира “Хаковка ” в Южна Украйна.  Под вода в Херсонска област са към 600 квадратни километра и хиляди къщи.  

Украинският президент Володимир Зеленски посети засегнатите региони. Преди това прикани интернационалните филантропични организации - като Червения кръст - да подхващат незабавни дейности, с цел да оказват помощ на хората, които се борят за оцеляване. И насочи рецензии. 

Всеки човек, който почине там, е присъда за съществуващата интернационална архитектура и интернационалните организации, които са не запомнили по какъв начин да избавят животи. Ако няма интернационална организация в региона на това злополучие в този момент, това значи, че тя въобще не съществува, че не е способна да действа.

Докато тече евакуацията на хора, Киев и Москва си размениха обвинявания за обстрел в Херсон. Съобщава се и за жертви. 

Спасителните интервенции в допълнение се усложняват поради мините в региона, които са били отнесени от течението и могат да се взривят.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР