Контейнеровоз, плаващ под португалски флаг, с българи в екипажа си

...
Контейнеровоз, плаващ под португалски флаг, с българи в екипажа си
Коментари Харесай

Пирати нападнаха кораб с български моряци на борда


Контейнеровоз, плаващ под португалски байрак, с българи в екипажа си е бил атакуван от пирати край Бенин, оповестяват профилирани медии, съобщи БНР.

Плавателният „ Tommi Ritscher “ е бил приближен от моторница, от която незнаен брой мъже са се качили на него.

Според данни на dryadglobal.com транспортен съд на бреговата защита е забелязал набега и в следствие моторницата е избягала, оставяйки част от пиратите на борда на кораба.

Смята се, че 11 членове на екипажа са заключени в леговище, а 8 други евентуално са взети за заложници.

Членовете на екипажа са от български, съветски, украински и филипински генезис.

Според уеб страницата splash247.com Нигерия е изпратила спецчасти, с цел да помогне за разрешаване на заложническата рецесия.

Междувременно от българското Министерство на външните работи оповестиха по отношение на медийни изявления по отношение на български моряци на борда на контейнеровоз, който е бил нападнат през вчерашния ден от пирати в региона на Котону, Бенин, че най-близко разположеното българско посолство - в Абуджа, Нигерия, не е получавало информация за подобен случай с български жители.

Временно ръководещият и консул Георги Йовчевски получи инструкции да ревизира информацията и след приемането на отговори от управляващите в Бенин незабавно ще ви осведомяваме, показват от външно министерство.

Преди това пред БНР Александър Тодоров от уеб страницата maritime.bg съобщи, че потвърждението за тях е пристигнало от Агенцията за морска сигурност – интернационална организация, основана в Лондон, съгласно която все още се водят договаряния с пиратите.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР