МВР ще достави около 273 камери за скорост по различни

...
МВР ще достави около 273 камери за скорост по различни
Коментари Харесай

Вътрешният министър: До 6 месеца камерите на толсистемата ще мерят средна скорост по пътищата

МВР ще достави към 273 камери за скорост по разнообразни поръчки, а до шест месеца камерите на ТОЛ-системата ще мерят за междинна скорост, заяви служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той акцентира, че задължението за това, което се случва по пътищата, не е единствено на Министерство на вътрешните работи и добави, че огромният проблем по тематиката за пътната сигурност е неналичието на образование, има и проблем с образованието. Трябва да има фрапантен скок на санкциите и глобите, освен във финансово измерение, само че и с лишаване на коли.

Според Калин Стоянов по-често би трябвало да се ползва и глобата лишаване на удостоверение за ръководство на моторно транспортно средство.

" Аз не знам за какво следва да разясняваме версии като виждаме две дървета и мощен автомобил, раздвоен на две. Това приказва единствено едно - за извънредно висока скорост. Според мен този автомобил се е движел може би с 200 км/ч ", сподели още Стоянов по отношение на злополуката в нощта против понеделник в Пловдив, при която починаха момче и момиче, а двама души са в болница в тежко положение.

Стоянов откри възобновеното полицейско ръководство в Полски Тръмбеш.

Аз съм на мнение, че в миг, в който приказваме за шенгенско пространство, за незаконна миграция, за повишение на сигурността на жителите, няма по какъв начин да работим с лимитирани и закрити структури и скъсен щат. С възобновяване на Районното ръководство в Полски Тръмбеш сътрудниците от полицията ще имат опция за по-бърза реакция при сигнали за нарушавания на публичния ред и осъществени закононарушения.

Министърът акцентира, че от ръководството са отпуснати към 2,5 милиона лв. за главен ремонт на постройката. Той уточни, че след процедура за социална поръчка ще бъдат закупени 462 нови автомобила, които ще бъдат предопределени за чиновниците на Пътна полиция в другите регионални дирекции. Лентата на възобновеното ръководство срязаха служебният министър Калин Стоянов и кметът на Полски Тръмбеш Георги Чакъров.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР