Контейнери, съдържащи опасна за здравето смола, бяха открити изхвърлени в

...
Контейнери, съдържащи опасна за здравето смола, бяха открити изхвърлени в
Коментари Харесай

Над 10 тона опасни варели със смола бяха изхвърлени край София

Контейнери, съдържащи рискова за здравето смола, бяха открити изхвърлени в поле край София. Сигнал подали жителите на столичния квартал “Димитър Миленков ”.

Не е ясно какъв брой са контейнерите, само че по първични данни става въпрос за към 10 тона токсични материали. Варелите са били със знак за заплаха. Жителите на близкия квартал са подали сигнал до 112.  

 
" В контейнерите имаше голямо количество смола, която е изключително нездравословно и рискова за здравето на хората и излъчва фенол ", споделя за bTV началникът на " Аварийно звено " към Столичната община Красимир Димитров.  

Смолата се употребява при обработката на камъни, по-късно компаниите би трябвало да я дадат за депониране, за което се заплаща. Практиката обаче е добре позната - с цел да не заплати въпросната компания намира хора с каруци, които извозват отпадъка против алегорични суми. Къде ще го изхвърлят преценят каруцарите.  
 
" Различни хора с камиони и с каруци са изсипвали тъкмо тука, на това място и на още две на територията на София ", прибавя Димитров.  
 
По последни данни каруцарите са открити, само че възложителят на действието продължава да се търси. Варелите ще бъдат превозени до склад, а оттова дадени за заличаване. Опасността за хората наоколо е предотвратена, успокояват от институциите.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР