Консумацията на прекалено големи количества захар е с доказано негативни

...
Консумацията на прекалено големи количества захар е с доказано негативни
Коментари Харесай

Пет признака, че консумирате твърде много захар

Консумацията на прекомерно огромни количества захар е с потвърдено отрицателни последици за човешкото здраве. Прекаляването със сладкото може да провокира и поредност от странични резултати, които могат да затруднят осъществяването на ежедневните задания. Вижте 5 признака, че консумирате прекалено много захар:

Не можете да контролирате апетита си за сладко

Много хора познават пристъпите на вкус за сладко. Това пристрастяване от време на време може да има чисто психически аргументи.

Сладкото работи на мозъка по подобен начин с опиатите – основава възприятие на наслаждение, а хормонът лептин управлява потребността ни от храна. Работата на лентипа може да бъде нарушена от свръхконсумацията на сладко и когато това стане потребността освен от сладко, само че и от всякаква храна става неконтролируема.

Ако не хапвате сладко сте раздразнителни и мъчно се концентрирате

Захарта повишава кръвната захар в тялото и хормонът инсулин в организма става по-малко сензитивен към постъпването на ново и ново количество захар.

Като резултат желаете повече сладко, с цел да задоволите потребностите си от сила за тялото и мозъка, чиито главно гориво са въглехидратите. Ако не си набавите нужното, то ставате раздразнителни и мъчно се концентрирате.

Винаги се чувствате изморени

Ако непрестанно се чувствате изтощени, макар че сте се наспали, то повода за това може да е захарта. Тя дава сила, само че в случай че стимулирате организма си непрестанно със захар, може да се почуствате изморени.

Нищо не ви е задоволително сладко

Когато нищо не ви е задоволително сладко, може би сте почнали да консумирате прекалено много захар. Вкусовите ви рецептори могат да свикнат с количеството захар и да имате потребност от още и още.

Сладките неща сбръчкват кожата

Сладките неща, които обичаме да похапваме са нездравословни освен за фигурата ни, а и за типа на кожата.

Рафинираните въглехидрати водят до по-малка разтегливост на кожата.

Още по тематиката:

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР