Конституционният съд (КС) отхвърли искането на народни представители от ГЕРБ

...
Конституционният съд (КС) отхвърли искането на народни представители от ГЕРБ
Коментари Харесай

КС отказа на ГЕРБ да тълкува възможностите за разследване на главния прокурор

Конституционният съд (КС) отхвърли настояването на народни представители от ГЕРБ от състава на 48-ото Народно заседание да се произнесе по въпроса може ли следователи да проверяват основния прокурор, осведоми. На съвещанието са участвали всички 10 конституционни съдии и решението е признато единомислещо, оповестиха от Конституционен съд, като се чака цялостният текст на решението им да бъде оповестен по-късно.

В последния работен ден на предходното Народно заседание цялата парламентарна група на ГЕРБ внесе искане за пояснение в Конституционния съд на " самостоятелност на правосъдната власт " и дали с изключение на самостоятелност от другите две управляващи - законодателна и изпълнителна, понятието включва и самостоятелност сред трите органа на правосъдната власт - съд, прокуратура и разследване.

ГЕРБ бяха главният отпор против плановете в предходния парламент, с които се предвиждаше основаване на механизъм за следствие на основния прокурор. Основният им претекст беше, че те са противоконституционни.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР